Még az elején jár az FHB-nél indult nyomozás

Kovács Zoltán kormányszóvivő is reagált az FHB-nál tartott házkutatás hírére. Az mondta, az vizsgálódás kezdeti szakaszban van, a nyomozók dolga, hogy felmérjék a takarékszövetkezeti integrációval kapcsolatos döntéseket.

Még az elején jár az FHB-bankcsoportnál indult nyomozás, ezért érdemben nem lehet azzal kapcsolatban semmit kijelenteni – mondta a kormányszóvivő csütörtök este az M1 aktuális csatornán.

Kovács Zoltán szerint a nyomozóhatóságok dolga, hogy felmérjék a takarékszövetkezeti integrációval kapcsolatos döntéseket.

“Egy folyamatban lévő eljárásról tudok, és pontosan ezeknek a szerveknek, az ügyészségnek, illetve a nyomozóhatóságnak a dolga, hogy pártatlanul és elfogulatlanul tudjon eljárni az ügyben, tehát hogy ha gyanú van, akkor azt mérje föl” – mondta.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai házkutatást tartottak szerdán az FHB-bankcsoportnál és Spéder Zoltánnak, a bank elnökének egyes érdekeltségeinél – írta a Magyar Nemzet online kiadása csütörtök este. A cikk szerint a nyomozók adathordozókat foglaltak le.

A lapnak az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) megerősítette az értesülést.