Most látszik igazán: Michael Douglas nagyon megöregedett

A színész nem először mesél élete legnagyobb megpróbáltatásairól: a rákról, fia bebörtönzéséről, felesége bipoláris zavarairól. Ám most látszik rajta először, mennyire megviselték ezek az évek.

Michael Douglas immáron kijelentheti: rák túlélő. A  negyedik stádiumú nyelvrák diagnosztizálásakor, 2010 nyarán 50 százalék túlélési esélyt jósoltak az orvosok a színésznek. Ráadásul pont ebben az időszakban derült ki, hogy idősebbik fiát, a 30 éves Cameront öt évnyi börtönbüntetésre ítélték. Az ítéletet három év után pedig tízre változtatták, drogot találtak ugyanis a fiú cellájában.
“Teljesen összetörte a szívemet – mesélte most Douglas. Cameron életének legnagyobb részében függőségtől szenvedett, volt heroin függő is, amely végül a szövetségi börtönbe juttatta őt.”

Michael Douglas. Fotó: Sipa USA

Mosolya még a régi, de a tekintete már egy idős emberé. Fotó: Sipa USA

A rák kezelés után nem sokkal felesége, Catherina fulladt ki: bipoláris zavarral kerül rehabilitációs intézménybe, ő is nagyon lefogyott és összetört. Ezt pedig házasságuk megingása kísérte: a pár rövid ideig külön költözött egymástól. Ám Michael nem adta fel, valamennyi nyilatkozatában próbált pozitív hangon beszélni a válságról, és reménykedett, hogy csupán átmeneti zavarról van szó. A jeélenlegi állapot őt igazolta: Zeta-Jones visszatért férjéhez és boldogan élnek.

Michael Douglas. Fotó: Sipa

Douglas gyakran vállal közéleti feladatokat, szólal fel konferenciákon is. Fotó: Sipa

Douglas ma már biztosan gyógyultnak tekinthető, öt évvel a kezelés után az ellenőrzések mindent rendben találtak. Ám most látszik igazán, hogy az eltelt hat év milyen komoly nyomokat hagytak a színészen. A 71 éves egyre jobban hasonlít az idén decemberben 100. születésnapját ünneplő édesapjára, Kirk Douglasra.