Megkezdték a Tigáz-ügyfelek átvételét

Hamarosan a Főgáz lesz az ország egyetlen lakossági földgázszolgáltatója. A társaság lezárta az E.on hatszázezer fogyasztójának átszerződését, most a Tigáz 1,2 millió lakossági fogyasztójára koncentrál

A Tigáz 1,2 millió lakossági fogyasztójának átvételére koncentrál a Főgáz, a folyamat az előre fizetős mérővel rendelkező fogyasztók átszerződésével már megkezdődött – közölte a társaság az MTI-vel kedden.

A tájékoztatás szerint a Főgáz sikeresen lezárta az E.on hatszázezer fogyasztójának átvételi folyamatát. A nemzeti közműszolgáltatás társaságai jelenleg 2,2 millió lakossági fogyasztó ellátását biztosítják, legkésőbb október 1-jétől pedig a teljes hazai lakosságot ezek a társaságok látják majd el.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

A Főgáz lehetőséget biztosít a kis- és középvállalkozásokat vezető lakossági fogyasztóknak, hogy a társaságot válasszák cégük partnerének is, így egy szolgáltatónál gyorsan, biztonságosan intézzék ügyeiket, ezt egyre többen használják ki – jelezték.

A társaságcsoport kiemelkedő költségvetési befizető, 2015-ben 179,86 milliárd forintos árbevétel mellett 2,6 milliárd forint adózott eredményt ért el. Ezt a külföldi cégek gyakorlatával szemben nem fizeti ki osztalékként, hanem – a nonprofit jellegű működésnek megfelelően – itthon tartja és a nemzeti közműszolgáltatás színvonalának növelésére használja fel – idézi a közlemény Németh Lászlónét, a Miniszterelnökség államtitkárát.

Budapest, 2010. február 26. Bruckner Ferencné a gázóra állását olvassa le XII. kerületi otthonában. A Magyar Energia Hivatalhoz (MEH) 2010. február 25-én estig egyetlen egyetemes gázszolgáltató sem nyújtotta be árváltoztatási kérelmét. A szolgáltatóknak negyedévente egyszer van lehetőségük árváltoztatási kérelmet beadni az energia hivatalhoz; idén március 5-ig kell jelezniük árváltoztatási szándékukat a hivatal felé az április 1-jétől alkalmazandó végfelhasználói árakra vonatkozóan. A földgáz végfelhasználói ára legutóbb 2010. január 1-jén változott, akkor átlagosan 4 százalékkal emelkedett. MTI Fotó: Mohai Balázs

Illusztráció. (MTI/Mohai Balázs)

A hazai energetikai szektor egyik legnagyobb cégeként a Főgáz stabil működésével évek óta mindent megtesz azért, hogy biztosítsa a lakossági fogyasztók ellátását, miközben üzemelteti a fővárosi földgázhálózatot és az üzleti piac legnagyobb szereplője is egyben – fogalmaz közleményében a társaság.

Az ország hamarosan egyetlen lakossági földgázszolgáltatójaként kiemelten fontosnak tartják, hogy továbbra is kiérdemeljék az ügyfelek elégedettségét, ezért az alapszolgáltatásokon felül folyamatosan új kényelmi megoldásokat biztosítanak a meglévő és a leendő fogyasztóknak – tette hozzá a cég.

A Főgáz tavaly az egyetemes szolgáltatási piacon 867,7 millió köbméter, míg a szabadpiacon 833,3 millió köbméter földgázt értékesített, ezzel a teljes tavalyi földgázfelhasználás 18,74 százalékát biztosította – közölte Horváth Péter, az Első Nemzeti Közműszolgáltató (ENKSZ Zrt.) elnök-vezérigazgatója, a Főgáz Zrt. elnöke a közlemény szerint.