Eddig 150 ezren keresték fel az szja-bevallásról szóló honlapot

Az új aloldal az szja-bevalláshoz korszerű és könnyen követhető útmutatást ad, ábrákkal, tájékoztatókkal, tanácsokkal segít a bevallást készítőknek - közölte az adóhatóság.

Percenként egy új olvasó tájékozódik a személyi jövedelemadóról a honlapon, és az új panelen keresztül mailben közvetlenül is segítséget kérhet az adózó a NAV munkatársaitól.

Az eddigi kérdések alapján sokan érdeklődtek az 1+1 százalékos felajánlásokról: meddig és milyen nyomtatványon lehet rendelkezni; mi történik, ha nem a bevallással együtt küldi el valaki a nyilatkozatát.
Mások a családi kedvezmény kitöltéséhez kértek segítséget, leginkább arról, hogy ki érvényesítse a kedvezményt, illetve, hogy meg lehet-e osztani azt.

A NAV megjegyezte, hogy diákok és nyugdíjasok is érdeklődtek.

Az adóhatóság az új aloldalon  a Kérdések-válaszok az szja-bevallással kapcsolatban rovatában közzéteszi a legtöbbször feltett kérdéseket és azokra adott válaszokat.

Az adóhatóság korábbi közlése szerint több mint 2,1 millió személyijövedelemadó-bevallás érkezett a rendszerébe május 1-jéig, félmillióval több, mint tavaly ilyenkor. A bevallási határidő május 20-a péntek, amikor több posta hosszabban tart nyitva.