Magyar fiatalok applikációja segítheti az orvosokat

A Microsoft Imagine Cup magyaroszági, keddi döntőjén a MEDcases alkalmazás nyert, amely forradalmasítja a klinikai diagnosztika oktatását.

A nyertes csapat, a MEDcases alkalmazása az egészségügy legfontosabb területén, a diagnosztika képzésében vezet be forradalmi újdonságot. Legfőbb célja, hogy javítsa a betegek esélyét a helyes diagnózisra és a gyógyulásra. Az orvostanhallgatók és fiatal orvosok a virtuális valóságban, szimulált betegeken és a diagnosztikus módszerek teljes skálájának felhasználásával, emberéletek veszélyeztetése nélkül készülhetnek fel a jövőbeli klinikai hivatásukra. Az alkalmazás aprólékosan képezi le a valódi diagnosztikai munka és az egészségügyi rendszer folyamatait, segítve a leendő orvosokat az esetorientált gondolkodásban.

MEDcases

Mivel idén először három kategóriában hirdettek nyertest, az abszolút győztesen kívül még a Játék kategóriában a Sphere csapata, valamint az Innováció kategóriában az Esport Horizon jutott be a technológiai-üzleti verseny regionális döntőjébe, ahonnan a legjobbak a nyári globális döntőben, Seattle-ben mutathatják meg az ötletüket a világnak. A nyertesek szakmai és anyagi támogatást szerezhetnek ahhoz, hogy fejlesztésüket elindítsák egy valódi üzleti vállalkozás útján.

A világ egyik legkomolyabb, kifejezetten fiataloknak és egyetemistáknak szóló technológiai versenyét megelőzően olyan több hetes felkészítő programot szerveztek a jelentkezőknek, amely gyakorlati és nélkülözhetetlen ismeretekkel segíti a jó ötletet megvalósítóit. Az Imagine Cup Academy egyre népszerűbb, mert nemcsak a verseny során, hanem a mindennapi üzleti életben használható tudáshoz juttatja a kreatív fiatalokat.

Idén 43 csapat jelentkezett, és majdnem minden ötödik jelentkező be is jutott a programba. A képzésen részt vevő kilenc csapatból pedig öt jutott el a döntőig. Örömteli, hogy a technológiai fejlesztő munka ma már nem férfias foglalatosság: idén először volt olyan csapat, amely csak fiatal hölgyekből áll, és az öt döntős csapatból háromban lány prezentált.