Támadják Vilmos herceget, amiért elhanyagolja kötelességeit

A trónörökös igen kevés olyan eseményen vesz részt, ami rangja miatt kötelező volna számára.

Főnökei a légimentőknél védelmükbe vették Vilmos herceget, hisz kifejezetten sok kritika éri, amiért az elmúlt hónapban csupán két királyi programon vett részt. Bár a gesztus mindenképp értékelendő a média inkább a munkaadót hibáztatja a kialakult helyzet miatt, így végül ők is mentegetőzésbe kezdtek.

Cambridge, 2015. július 13. Vilmos cambridge-i herceg, a brit trónörökös elsőszülött fia a H145-ös szolgálati mentőhelikopterével a háttérben a cambridge-i repülőtéren 2015. július 13-án. A brit uralkodói család tagja a kelet-angliai légimentő-szolgálat pilótájaként állt munkába. (MTI/AP/Pool/Stefan Rousseau)

Vilmos herceg egy H145-ös mentőhelikopteren szolgál heti négy nap, napi nyolc órát. Fotó: MTI/AP/Pool/Stefan Rousseau



Katalin férjének munkahelye kiemelte, hogy Vilmos 80 órát dolgozik egy hónapban és négy nap munka után jár neki négy szabadnap. Ezeken a pihenőnapokon azonban a Polgári Légiközlekedési Hatóság szabályzata értelmében semmilyen munkát nem végezhetne a dolgozó, így hercegi kötelességeinek sem tehetne ilyenkor eleget.

Ez az előírás azonban betarthatatlan még a hatóság szerint is, így biztosították arról a közvéleményt, hogy a trónörökös azt kezd a szabadidejével, amit csak szeretne, tehát így kötelességének is eleget tehet minden korlátozás nélkül. Vilmos programszervező csapata folyamatos kapcsolatban áll a légimentőkkel, így együttműködve alakítják ki azokat a programokat, melyekre tud időt szakítani Károly herceg nagyobbik fia.

Mindeközben a Kensington-palota is állást foglalt a témában, ők leginkább azt hangsúlyozzák, hogy milyen jó lehetőség a trónörökös számára a pilóta állás, hiszen közvetlen kapcsolatot alakíthat ki a közösséggel. Láthatóan a királyi családot nem zavarja, hogy Vilmos nélkül zajlanak a jótékonysági estek.