Ismét összeül a köznevelési kerekasztal

Ismét összeül a köznevelési kerekasztal ma a fővárosban, a tanácskozás várhatóan több új résztvevővel bővül, ugyanakkor a pedagógus szakszervezetek biztosan nem lesznek jelen.

Palkovics László oktatási államtitkár az MTI-nek korábban elmondta: a keddi kerekasztalon jelen lesz az OECD-szakértője, meghívták az antiszegregációs kerekasztal képviselőjét, a katolikus egyház képviselőjét, a megyei városok szövetségének, az óvodapedagógusoknak a delegáltját, valamint az Alapítványi és Magániskolák Egyesületét is.

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár (j), Bíró Gábor a fenntartói munkacsoport (b), Tóth Tamás, a pedagógusfoglalkoztatási munkacsoport (b2) és Zalay Szabolcs, a gyermek- és tanulói életút munkacsoport képviselője (b3) a köznevelési kerekasztal második ülése után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2016. február 23-án. A tájékoztatón elhangzott, hogy  egy héten belül megoldás születhet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) finanszírozási problémáira. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár (j), Bíró Gábor a fenntartói munkacsoport (b), Tóth Tamás, a pedagógusfoglalkoztatási munkacsoport (b2) és Zalay Szabolcs, a gyermek- és tanulói életút munkacsoport képviselője (b3) a köznevelési kerekasztal második ülése után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2016. február 23-án (MTI/Szigetváry Zsolt)



 

Míg a kerekasztal alakuló ülésén részt vett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, hétfőn azt jelezték, hogy a továbbiakban nem lesznek jelen. A Pedagógusok Szakszervezete a sztrájkbizottsági keretek között kíván egyeztetni, a kormány által ígért anyagot megkapták, azon szakértőik dolgoznak.



Az államtitkár korábban jelezte: két kerekasztal-ülés között szakértői munkacsoportok üléseznek, és két hét alatt szeretnének megoldást találni a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működési, finanszírozási problémáira, valamint elkezdik a szervezeti átalakítást is.