A bíróságot nem érdekelte, hogy az énekesnőt megerőszakolta producere

Kesha szeretett volna megszabadulni producerével kötött szerződésétől, azonban a pénz felülírta a zaklatás tényét.

Shirley Kornreich bírónő végül nem érvénytelenítette a Kesha és Dr. Luke zenei producer közötti szerződést, mely nem csak az énekesnőt, de a szórakoztatóipar többi csillagát is mélységesen felháborította. A Tik Tok előadója azt állítja, hogy a dalszerző-producer tíz éve droggal elkábította és megerőszakolta, ezért folyamodott a bírósághoz, hogy bontsák fel szerződését és más céggel dolgozhasson. A producer ügyvédje tagadta a vádakat.

Kesha távozik a bíróság épületéből. Fotó: Sipa USA

Kesha távozik a bíróság épületéből. Fotó: Sipa USA



A bíróság kiemelte, hogy Kesha egy az iparra jellemező, jól átgondolt szerződést szeretett volna semmissé tetetni, illetve az sem elhanyagolható tényező, hogy Dr. Luke 60 millió dollárt (16 milliárd forint) fektetett be a sztár karrierjébe, így üzleti szempontból ésszerű dolognak tartotta a bíróság, hogy ne bontsa fel a megállapodást.

Kesha rajongói tüntettek a bíróság előtt. Fotó: Sipa USA

Kesha rajongói tüntettek a bíróság előtt. Fotó: Sipa USA



Kesha kollégái közösségi oldalaikon adtak hangot indulataiknak, míg Taylor Swift úgy döntött, átutal 250 ezer dollárt (67 millió forint) az énekesnőnek, melyből fedezheti perköltségeit, tudván igen nehéz anyagi helyzetbe került.