Fidesz: ha az MSZP-n múlik, Köln helyett Budapesten lett volna veszélyes a szilveszter

A Fidesz szerint ha a baloldalon múlott volna, akkor Köln helyett Budapesten lett volna veszélyes a szilveszter, mert az elmúlt hónapokban mindig alábecsülték a veszélyt.

A Fidesz pénteki, az MTI-nek küldött közleményében így reagált Tóbiás József MSZP elnök-frakcióvezető nyilatkozatára. A szocialista politikus a terrorveszélyhelyzettel összefüggő alaptörvény-módosításról azt mondta, bizalom hiányában az MSZP nem járul hozzá ahhoz, hogy a kormány a terrorveszély elhárításához parlamenti kontroll nélküli jogosítványt kapjon.



A szocialisták máris egyértelművé tették, hogy nem támogatják a terroristák elleni harcot és képesek ismét veszélyeztetni a magyar emberek biztonságát - közölte a Fidesz.

Emlékeztettek: a baloldal nem támogatta a határzárat, sem azt, hogy katonákat és rendőröket küldjenek a határra, és nem támogatta a bevándorlási szabályok szigorítását sem, és "ők még mindig beengednék a bevándorlókat".

A Fidesz közleményében reagált Tóbiás Józsefnek egy másik kijelentésére is. Az MSZP elnök-frakcióvezetője azt közölte: követeli, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kérjen bocsánatot a pedagógusoktól, amiért egyebek mellett azt mondta, hogy a diákok romló teljesítményében a pedagógusok felelőssége is felmerül.

A Fidesz erre azt közölte: a pedagógusoktól is az MSZP-nek, a DK-nak, az Együttnek, a PM-nek kell bocsánatot kérnie, akiknek a politikusai mind támogatták a Gyurcsány-Bajnai-kormányt abban, hogy egyhavi fizetést vegyenek el a pedagógusoktól.

Hozzátették: a mostani kormány eddig 236 milliárd forintot fordított a pedagógusok béremelésére.