Földi szerint terrortámadás történt szilveszterkor

Összehangolt terrortámadástól tartott Európa, ezen azonban túl vagyunk, december 31-én ugyanis megtörtént. Egy szervezett, több helyszínen végrehajtott terrortámadás történt – jelentette ki Földi László biztonságpolitikai szakértő az M1 Ma reggel című műsorában.

Hozzátette: 2016 erről fog szólni, ha „nem vagyunk észnél”. Felhívta a figyelmet: azt szokták felhozni a migráció védelmében, hogy nem is a migránsok követik el az atrocitásokat, hanem azok, akik már Európában születtek, másod-, harmadgenerációs muszlim fiatalok. De miért nem követtek el ezek atrocitásokat egy, két vagy öt évvel ezelőtt? – tette fel a kérdést.

Az inváziónak, a muszlim támadásnak a lényege pontosan az, hogy erőre kaptak azok az egyébként frusztrált állapotban lévő muszlim fiatalok, akik Európát nem hazájuknak, hanem ellenségnek tekintik. Ráadásul az Iszlám Állam, valamint a beáramló muszlim katonák erre buzdítják őket. Vagyis úgy érzik, van egy erő mögöttük, és ez predesztinálja őket arra, hogy bármit megtegyenek – magyarázta a szakember.

A probléma az, hogy az összehangolt terrortámadás stratégiáját nem akarjuk megérteni. Ennek a lényege pedig az, hogy háború van, amikor minden módszer feltételezhető az ellenség részéről. Párizsban gyilkolnak, Kölnben pedig molesztálnak. A kettő között semmiféle különbség nincs abból a szempontból, hogy a terrortámadás lényege az elrettentés, a megfélemlítés. Az, hogy szétverjem azt, ami normálisan és jól működik. Hogy milyen módszerrel teszem ezt, az már csak elvi kérdés – fogalmazott Földi László.

Arra a kérdésre, hogyan lehet ez ellen küzdeni, azt válaszolta: nagyon egyszerűen, mindenkit, aki illegálisan érkezett Európába, el kell távolítani. Ezt az egymillió embert úgy, ahogy van. Különben soha nem lesz olyan állapot, hogy ennek gátat lehessen szabni. (…) Mert az illegális érkezésnek a lényege – és ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy kétéves gyermekről, vagy aggastyánról beszélünk –, hogy nem tudjuk beazonosítani őket, így pedig a hatóság nem tud védekezni velük szemben – érvelt a szakértő.

Azért nem lehet megakadályozni a december 31-ikéket, mert nem tudjuk, hogy kikről van szó. Kölnben ezer ember volt szilveszter éjszakáján, ebből 16-ot azonosítottak. A maradékot nem fogják utolérni, mert nem tudják, hogy kik ők – szögezte le.