A Kincsem Parkba költözött az Erdővarázs

 

Folytatódik a nagy sikerrel zárult II. Erdővarázs családi nap, a budapesti érdeklődők ezen a hétvégén a Kincsem Parkban, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár keretei között nézhetik meg, hogy milyen is az, ha a magyar erdők kincsestára a városba költözik.

Szeptember 8-án és 9-én több mint tízezer ember volt kíváncsi a Földművelésügyi Minisztérium kezdeményezésére és támogatásával megvalósult II. Erdővarázs családi napra, a 22 állami erdőgazdaság sátraiban szervezett, a hazai erdők érdekességeivel, értékeivel és a magyar erdészek mindennapi munkájával foglalkozó, az egész családnak szóló ismeretterjesztő bemutatókra és interaktív játékokra – írja közleményében az  Országos Erdészeti Egyesület.

Erdővarázs. Forrás: Országos Erdészeti Egyesület)

Erdővarázs. (Forrás: Országos Erdészeti Egyesület)

Most azoknak sem kell csüggedniük, akik lemaradtak volna a rendezvényről, vagy esetleg a Szabadság téren nem tudták volna a gazdag programkínálat minden elemét megtekinteni: a Kincsem Parkban, a szeptember 20-24. között tartott Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK 2017) az Erdővarázs jóvoltából a magyar erdők és erdészek is képviseltetik magukat.

A közlemény szerint az Erdővarázs 14 tematikus sátrában a természetvédelem, az ökoturizmus, a hazai erdők különleges és egyedi növény- és állatvilága, az erdészek rendkívüli munkája, az erdei vasutak, az erdészeti erdei iskolák, az erdei éléskamra, és többek között az idén újraindult Erdei Vándortábor program is mind-mind interaktívan, testközelből ismerhető meg.

A belépés a Kincsem Parkba és az Erdővarázs interaktív programokat kínáló sátraiba ingyenes.