Fidesz: Kártalanítani kell a Czeglédy-ügyben becsapott diákokat

 

A Fidesz a Czeglédy-ügyben azt tartja a legfontosabbnak, hogy minél hamarabb kártalanítsák a becsapott diákokat - ismertette a kormánypárt véleményét újságírók előtt Budai Gyula képviselő.

A politikus egy csütörtöki, más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón feltett kérdésre azt mondta, a mintegy hárommilliárd forintos költségvetési csalás miatt zajló ügyben biztosan lesznek még meglepetések, hiszen egyre újabb és újabb emberek kerülnek a nyomozó hatóságok látókörébe.

Budai Gyula megjegyezte, tud arról, hogy Czeglédy Csaba megpróbált egyezséget kötni az őt feljelentő diák érdekképviselttel. Hozzátette, hogy így viszont csak 22 diákot kárpótoltak volna a több ezer károsultból, és az érdekképviselet is elutasította az egyezkedési kísérletet.

Költségvetési csalás miatt folyik eljárás Czeglédy ellen

A képviselő az MTI-nek arról is beszélt: köztudomású, hogy Czeglédy Csaba ügyvédként képviselte Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét és Gyurcsány Ferenc DK-elnököt, illetve az utóbbi családi cégének is ügyvédje volt.
Emellett ő járt el a különböző minisztériumokban a közérdekű adatigényléseknél, amivel minden alkalommal Harangozó Tamás, Botka kabinetfőnöke bízta meg, “ami az egész ügy pikantériája”, hiszen ő folyamatosan támadja a kormányt – emelte ki.

Véleménye szerint az, hogy olyasvalaki jár el közérdekű adatigényléseknél, aki ellen többmilliárdos költségvetési csalás miatt folyik eljárás, “már önmagában is egy kicsit morbid helyzet”.

Czeglédy ezer szállal kötődött az MSZP-hez

Úgy folytatta: az is egyértelmű, hogy Czeglédy Harangozó Tamás jogi képviseletét is ellátta az utolsó percig.

Mindezek igazolják, hogy Czeglédy Csaba “ezer szállal kötődött” az MSZP-hez, és egyértelműen bizonyítják, hogy nagyon mélyen be volt épülve mindkét ellenzéki pártba. Innentől az MSZP és a DK állítása, miszerint semmi közük Czeglédyhez és semmilyen módon nem érintettek az ügyben, megdől – összegzett a politikus.

Be kellene fejezni a mellébeszélést

Emiatt Budai Gyula szerint be kellene fejezni a mellébeszélést, a bujkálást, a két pártból ki kellene állnia valakinek és elmondania, milyen kapcsolatban voltak Czeglédy Csabával és milyen megbízásokat adtak neki.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt június közepén helyezték előzetes letartóztatásba. A gyanú szerint a politikus, aki egy diákmunkásokat közvetítő szombathelyi székhelyű gazdasági társaság vezetője, társaival együtt egy többszintes céghálót működtetett, hogy így kerüljék el a közterhek megfizetését. A bűncselekmények következtében az állami költségvetést több mint hárommilliárd forintos vagyoni hátrány érte.