Fidesz: Luxusautóval járt a diákokat becsapó Czeglédy Csaba

 

A Fidesz szerint miközben a Human Operator Zrt. több ezer diákot csapott be, addig elnökének, a hárommilliárd forintos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csabának havi 2,4 millió forintos juttatást és egy akár 60 millió forintot érő luxus autót is biztosított.

Budai Gyula, a nagyobbik kormánypárt parlamenti képviselője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón ismételten felszólította Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét és Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét, hogy nyilatkozzanak “bizalmi ügyvédjük” büntetőügyéről.

Kiemelte, továbbra is választ várnak arra, hogy a csalásban érintett milliárdokból jutott-e az említett pártok kasszájába, illetve arra is, hogy az ellenzéki vezetők tudtak-e arról, hogy bűncselekmények útján csapnak be diákokat.

Szereptévesztésként értékelte Budai Gyula Botka nyilatkozatát

Budai Gyula jelentős szereptévesztésként értékelte, hogy – mint mondta – Botka László egy nyilatkozatában az MSZP Vas megyei szervezetének ügyeként jellemezte a kérdést.

A kormánypárti politikus szerint ugyanis Czeglédy Csaba esetében az egyik oldalon több százezer forintos önkormányzati járandóság, titkos külföldi széfben rejtegetett aranytömb, évi 29 millió forintos juttatás és luxusautó áll, a másik oldalon pedig a költségvetés milliárdos értékű megkárosítása és több ezer olyan becsapott diák, akik néhány száz forintos órabérüket sem kapták meg.

Az MSZP és a DK pedig a füle botját sem mozdítja, “továbbra is falaznak” Czeglédy Csabának és “mindent megtesznek, hogy eltussolják ezt az ügyet” – fogalmazott Budai Gyula.

A Fidesz képviselője kérdésekre válaszolva elfogadhatatlan diszkriminációnak nevezte a Jobbik azon kezdeményezését, amellyel alapfokú iskolai végzettséghez kötnék a választójogot.

Budai Gyula további kérdésekre reagálva közölte, a Fidesz-KDNP nem támogatja a “Soros György által irányított ellenzéki pártok” rendkívüli parlamenti ülés összehívására vonatkozó szándékát.