Ezernél is több programmal jön a Művészetek Völgye

 

Az immáron 27. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál az idei évre is tartogat újdonságokat. A zenei műsor mellett új programhelyszínekkel, újcirkusszal, gyerekbarát megoldásokkal és még több színházzal várja az érdeklődőket.

A idei 27. Művészetek Völgye új programokat és új helyszíneket vonultat fel: Kapolcson Szirtes Edina Mókus MókusKert udvarában és Virág Zsóka VirágZsó udvarában, Taliándörögdön Hobo kertjében időzhetnek a fesztiválozók. A Nemzeti Színház udvara mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói a Globe színpadát hozzák el – írja a fesztivál honlapján.

Vigántpetenden Cirque du Tókert néven újhullámos cirkuszi helyszín nyílik, az Elevenkert felhozatala a Cseh Tamás Program zenekaraival bővül, a Fonó Budai Zeneház a Kocsor Házban folytatja tovább, a vigántpetendi templomban pedig komolyzene lesz hallgatható.

A közönség az Ivan and the Parazol együttes koncertjén a 26. Művészetek Völgye 2016 kulturális fesztiválon 2016. július 22-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A közönség az Ivan and the Parazol együttes koncertjén a 26. Művészetek Völgye 2016 kulturális fesztiválon 2016. július 22-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Három településen, közel 1200 programmal várják a fesztiválozókat

Az idén július 21-30. között megrendezésre kerülő fesztiválon közel 1200 programmal várja az érdeklődőket Kapolcson, Vigántpetenden és Taliánördögön. Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválja számos érdekes és különféle programmal várja az érdeklődőket – koncertek, színházi előadások, irodalmi esetek, közösségi programok, új udvarok és interaktív játékok. A legnevesebb hazai előadók mellett ott lesz a világhírű francia Nouvelle Vague, a Deluxe és az amerikai Pink Martini.

Rengeteg különféle program várja az érdeklődőket

27 program helyszínen és további 40 kisebb helyszínen, 3 településen, közel 1200 programmal várja a látogatókat az idei Művészetek Völgye. Az idei évben már hivatalosan is kutyabarát fesztivállá nyilvánították a Művészetek Völgyét, így a kutyával érkezők számára 5 helyszínen helyeznek ki folyamatosan itatótálkát és prémium jutalomfalatot.

A fesztiválon a zenei programok, színházi előadások mellett futóversenyen is részt vehetnek a látogatók, a Veszprém Megyei Vöröskereszttel közösen idén is szerveznek véradást. A Művészetek Zöldje udvar előadásokkal, túrákkal, játékokkal várja a látogatókat. A Teremtésvédelmi Udvarban pedig arra keresik a választ, hogyan válhatunk felelősen gondolkodó, a természettel harmóniában élő, önfenntartó emberré.

A fesztivál honlapján olvashatunk a részletes programról és a kutyabarát etikettről is.