Varga: jelentős gazdasági sikereket ért el Magyarország

 

Jelentős gazdasági sikereket ért el Magyarország az elmúlt években, olyan eredményeket, amelyeket az emberek is sikernek tartanak - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Fidesz-frakció nemzeti konzultációt kísérő országjáró rendezvénysorozatának záróeseményén, kedden Budapesten.

Varga Mihály kiemelte: a siker ma más jelent, mint korábban, ma azt, amit a magyarok többsége is sikernek gondol, vagyis azt, hogy növekednek a bérek, több a munkahely, és az emberek olyan munkahelyet találhatnak, amely révén magukat és a családjukat el tudják tartani.

A miniszter szerint a szocialista kormányok alatt a hitelfelvételt tartották sikernek, és azt, hogy az állami vagyon stratégiailag meghatározó elemeit értékesítették. Mi viszont azt tartjuk sikernek, hogy az országban több a munkahely, többen dolgoznak, növekednek a bérek, és elkerültük a gazdasági csődhelyzetet – sorolta.

 

Varga Mihály hozzátette: arra törekednek, hogy a hitelállomány leépüljön, és “az állam addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér”.