Önvezető autókat fejleszt a Continental, a BMW, az Intel és a Mobileye

 

Az együttműködés célja a teljesen automatizált vezetéshez szükséges technológiák iparosítása az egyes autógyártóknak.

A BMW Csoport, az Intel és a Mobileye 2016 júliusában kezdték a közös munkát a BMW teljesen automatizált autói 2021-es sorozatgyártásának beindításához. Ehhez az együttműködéshez csatlakozott most a Continental.

Continental onvezeto auto

Az automata vezetéshez elképesztő mértékű és komplexitású technikai rendszerekre van szükség.

A Continental kompetenciája az igényelt termékek és szolgáltatások teljes körére kiterjed: környezetérzékelő szenzorok, környezeti modell, vezetési funkciók, rendszer architektúra, funkcionális biztonság, vezérlőegységek, fékrendszerek, abroncsok, teljes meghajtási rendszerek, valamint az ember-gép kommunikációhoz szükséges rendszerek, és rendszer hitelesítések.

Az automata vezetéshez szükséges alkatrészeket és rendszereket a világ különböző pontjain fejlesztik és gyártják – az USA-ban, Japánban, Kínában, Indiában és Európában. A fejlesztői autók tesztelése a különböző régiók közútjain elengedhetetlen ahhoz, hogy az autógyártók fokozatosan fel tudjanak készülni ennek a technológiának a sorozatgyártására, amely az adott helyi követelményeknek megfelelően alakítható.

A fejlett vezetői asszisztencia rendszerek a Continental egyik kiemelt szakterületét jelentik.

Ide tartoznak többek között a multifunkciós kamera rendszerek, a környezet érzékelésére szolgáló halszem kamera rendszerek, valamint rövid és hosszú hatótávolságú radar szenzorok.