9 év építményadóval tartozik az MSZP

 

Több mint nyolc éven át nem tett eleget építményadó bevallási kötelezettségének az MSZP Pécsett, ezzel több millió forintos kárt okozott a városnak. A szocialista párt 2008-ban vásárolta meg Tüzér utcai székházát azóta azonban nem tett építményadó bevallást a városi adóhatóság felé és az éves adót sem fizették - hangzott el az M1 Híradójában.

A Tüzér utcai épület egykor a Magyar Szocialista Párt székháza volt, de már egy ideje üresen áll, az utolsó sajtótájékoztatót év elején Szanyi Tibor, európai parlamenti képviselő tartotta itt.

Az épületet 2008-ban vette meg a párt, de sem akkor sem azóta nem tett építményadó-bevallást a városi adóhatóságnál, így nem is fizetett adót arra a 9 évre, amíg a tulajdonában volt az épület. A híradónak nyilatkozó adószakértő azt mondja: a kötelezettségek alól törvény vagy a város adhatott volna felmentést.

A városvezetés a Magyar Idők újságírójának megkereséséből értesült az esetről. Őri László alpolgármester úgy fogalmazott: megdöbbentette őket, hogy a több tíz milliárdos hiányt felhalmozó egykori szocialista városvezetés még az alapvető kötelezettségeinek sem tett.

A párt helyi szervezetének elnöke azt mondta, hogy nem önálló jogi személyek, ezért mindenben a budapesti pártközpont az illetékes. Kerestük az ügyben a Magyar Szocialista Párt vezetését is, de adásunkig nem kaptunk választ.