Harry herceg meghökkentő interjúja: egyikünk sem akar a trónra lépni

 

Tiszta vizet öntött a pohárba, erre a szerepre bizony sem ő, sem bátyja nem vágyik.

„Van olyan valaki a királyi családban, aki király vagy királynő szeretne lenni? Nem hinném, de a megfelelő időben eleget fogunk tenni a kötelességünknek” – nyilatkozta Harry herceg a brit Newsweek magazinnak. Ez egyenes volt, tehát nem csak ő, de Vilmos sem!

Harry herceg tiszta vizet öntött a pohárba. Fotó: Camera Press

Harry herceg tiszta vizet öntött a pohárba. Fotó: Camera Press

Az országnak azonban szüksége van a királyság varázsára és ennek megfelelően Harry, Vilmos és Katalin is igyekszik megtartani azt a pozitív légkört, amit a királynő teremtett és amit 60 éve sikeresen fent is tart.

„Nem akarjuk pótolni őt, de részt veszünk a királyság korszerűsítésében. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy a királynő hagyta, hogy magunk válasszunk, hogy magunk osszuk be az időnket” – erősítette meg a trónörökös, hogy nagyon is elkötelezett a család mellett.

Ők hárman azon vannak, hogy modernizálják a királyi családot. Fotó: Rex Features

Ők hárman azon vannak, hogy modernizálják a királyi családot. Fotó: Rex Features

Harry sosem titkolta a világ elől, hogy nem szeretne trónra lépni, és szerencséjére ettől nem is kell tartania, hiszen jelenleg az ötödik az öröklési sorban. Bár a herceg valóban sokáig lázadt sorsa ellen, most igen őszintén vallotta be, hogy megbékélt a sorsával. A jótékonysági munkái nagy örömet jelentenek számára, annak ellenére is, hogy a mai napig is van úgy, hogy úgy érzi, egy akváriumban él. Ezt azonban manapság már kifejezetten jól kezeli.

Diana hercegné 1997. augusztus 31-én vesztette életét egy párizsi autószerencsétlenségben, így 2017 az ő halálának 20. évfordulója. Ebből kifolyólag a herceg ez alkalommal sem tudta kikerülni az édesanyjára vonatkozó kérdéseket.

FÜLÖP, Edinburgh hercege, VILMOS herceg, DIANA hercegnő idősebb fia, Earl SPENCER, Diana bátyja, KÁROLY, walesi herceg, brit trónörökös és HENRIK herceg, Diana kisebb fia gyalog követi az 1997. augusztus 31-én elhunyt Diana hercegnő koporsóját a Westminster apátságba, szeptember 6-án. (MTI FOTO/EPA)

Fülöp Edinburgh hercege, Vilmos herceg, Earl Spencer, Diana bátyja, Károly walesi herceg, és Harry herceg gyalog követi az 1997. augusztus 31-én elhunyt Diana hercegnő koporsóját a Westminster apátságba, szeptember 6-án.
Fotó: MTI FOTO/EPA

Egy igen szívszorító élményt meg is osztott a riporterrel, miszerint a mai napig nem tudja megérteni, miért kellett anyukája koporsóját közvetlenül kísérnie 12 évesen, miközben a tényt sem volt ideje feldolgozni és közben tízezrek bámulták fájdalmát a helyszínen, valamint milliók a tévé képernyőjén keresztül.

„Hiszem, hogy ez manapság már nem történhetne meg” – zárta rövidre.