A Fidesz a gyermekes családok mellett áll

 

A gyermekes családok, a gyermekvállalás előtt állók, ma biztosak lehetnek abban, hogy a kormánypártok mellettük állnak - írja közleményében a Fidesz.

Meggyőződésünk, hogy Brüsszel és balliberálisok politikájával szemben nem migránsokkal, hanem a gyermekek és a családok támogatásával kell kezelni a népesedési problémákat. A gyermek a legfőbb érték nem csak a családok, hanem a nemzet számára is. A baloldallal szemben, amely a megszorításokkal és az adóemelésekkel mindig csak egyre nagyobb terhet tett a családokra, a Fidesz célja az, hogy csökkentse a családok terheit, több pénzt hagyjon náluk és minden segítséget megadjon a gyermekvállaláshoz, a gyermekneveléshez – tették hozzá.

Ezért vezettük be a családi adórendszert, a gyed-extrát, az ingyenes tankönyvellátást, az otthonteremtési, a bölcsőde- és óvodafejlesztési programot és ezért terveztük úgy a 2018-as költségvetést, hogy abban újabb adócsökkentések és béremelések segítik a családok megélhetését. Jövőre minden eddiginél több jut ingyenes gyermekétkeztetésre és otthonteremtésre, tovább emeljük a kétgyermekesek adókedvezményét, és a családvédelmi akciótervben még több terhet veszünk le a gyermekes családok válláról – zárul a közlemény.