Minden, amit premier előtt 48 órával tudni lehet az S8-ról

Alig két nap van hátra már csak a New York-i premierig, a techvilágban mindenki a legújabb Samsung okostelefon premierjét várja. Hosszú hónapok után kiderül, hogy mennyire voltak igazak a kiszivárgott fotók és technikai adatok, amelyek lázban tartották a márka híveit és ellenszenvezőit.

Ahogy a Daily Tech cikke is kiemeli, a legfontosabb tudnivaló az S8-ról az az, hogy az iPhone 7-es ellenfelének szánják a dél-koreaiak, és ennek érdekében nagy változásokat ígérnek az S7-es család két tagjához képest.

Már szinte biztosnak tűnik, hogy két képernyőméretben kerül piacra: egy kisebb (5,1″vagy a Droid-Life szerint 5,7″) és egy nagyobb (5,5″ vagy 6,2″) méretű képernyővel, de az még bizonytalan, hogy lesz-e Edge verziója a típusnak, ám ha folytatják a legújabb Samsung-hagyományokat, akkor valószínűleg lesz.

Vezeték nélküli füleseké a világ

Ami a legfontosabbnak tűnik: nem lesz rajta jack dugó. Ugyan egy kínai oldalra feltett fotón az látszik, hogy van, de a legújabb információk cáfolják a képi anyagot, és azt híresztelik – írta a Daily Mirror rovata – nem lesz.

És biztosnak tűnő információ, hogy búcsút mondhatunk a fizikai Home-gombnak,  ezzel pedig az iPhone 8 hasonló megoldását előznék a dél-koreaiak. Hogy ez hogy nézne ki a valóságban? Nos, a Twitteren is kering erről erről egy tuti fotó:

Ami még fogas kérdés lehet sokaknak, az az ár: Nagy-Britanniában úgy számolnak, hogy biztos nem lesz olcsóbb, mint az S7-széria termékei, tehát jóval 500 font felett lehet az áruk, valószínűleg itthon sem lesz olcsóbb, akármikor is jelenik meg.

Brutális erőgép lehet az S8

Ha nem fognak robbanni és kigyulladni, akkor jól jöhetnek a nagyméretű képernyő mellett az állítólag duplalencsés kamerának és dupla hangszórók ellátására is alkalmasnak tűnő 4200mAh-os akkumulátorok.

Viszont, ha teljes kapacitását kihasználják majd az appok az  Exynos 8895 központi adatfeldolgozóknak és a Mali-G71 grafikus processzornak, akkor ez akkumulátor még kevés is lehet, hiszen úgy hírlik, 1,8-szerese lesz az S7-esének az S8-as teljesítménye.

Dedikált asszisztencia Dél-Koreából

Új AI fogja az S8 vásárlóit segíteni, akinek a neve Bixby lett.

Mielőtt egy London Millwall kerületében élő sötét alakra gondolnánk a névből, gyorsan leírjuk, hogy a dél-koreiak szerint sokkal teljesebb élményt fog biztosítani, mint a piacon lévő többi hangvezérelt digitális asszisztens.