Ennél a légitársaságnál tilos a cicanadrág - egy tízéves kislány emiatt nem szállhatott fel

A United Airlines intézkedése újabb vitát váltott ki a leggings viselésről.

Óriási felháborodást váltott ki az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb légitársaságának, a United Airlines dolgozóinak viselkedése, akik nemrégiben több női utasuknak is megtiltották, hogy cicanadrágban lépjenek be a fedélzetre.

Télvíz idején egy ilyenben simán fel lehet fázni. Fotó: Flynet Pictures

Tehát ilyenben a United járatain senki ne próbálkozzon. Fotó: Flynet Pictures

Az esetről egy colorádói anyuka, Shannon Watts számolt be, aki szintén utas volt az adott járaton és, akit mélységesen felháborított a ruházat miatti diszkrimináció. A sztori szerint a United egyik alkalmazottja több feneket nem takaró felsőben és leggingsben érkező nőt és lányt szólított fel arra, hogy öltözzenek át beszállás előtt, akik végül eleget is tettek a kérésnek, azonban ketten végül lemaradtak a járatról, az egyikük egy 10 éves kislány volt, akinél valószínűleg a kézipoggyászban már nem volt plusz felvehető ruhadarab.

A légitársaság azóta közleményében elismerte az esetet és hangsúlyozták, hogy jogukban áll bárkit eltiltani a beszállástól, ha nem megfelelő öltözékben jelenik meg. Az eltiltott kislányról egyébként kiderült, hogy a légitársaság egyik dolgozójának gyermeke volt, akik komoly árengedménnyel utaznak a cég járatain.

Az eset ismét kirobbantotta a “leggings nem nadrág” vitát, mellyel egyet is értünk, de egy kislány esetében kifejezetten túlzónak tűnik az intézkedés, főleg, ha eközben miniszoknyás lányok tömegei szállhatnak fel kifogás nélkül.

A sztárok sem hagyták egyébként szó nélkül az esetet, Chrissy Teigen Twitterén írta meg, hogy ő megannyiszor utazott már cicanadrágban és felsőben, de ezentúl csupán nadrágot és sálat fog felvenni a légitársaság járatain. Seth Rogen pedig ironikusan megjegyezte, hogy a United csupán dolgozói csemetéinek szabja meg a ruházkodását.