"A Botka-botrány egyre dagad"

„Botka László hazudott és szeretnénk tudni, hogy mit akar eltakargatni a hazugságokkal” – közölte Hidvéghi Balázs.

A Fidesz kommunikációs igazgatója felhívta a figyelmet: Botka László korábban letagadta, hogy az általa vezetett szegedi önkormányzatnak vagy bármely önkormányzati cégnek kapcsolata lett volna a Szeviéppel, de most már bizonyítékok vannak arra, hogy ez hazugság. Egy szegedi önkormányzati tulajdonú cégtől 2008-ban és 2009-ben a Szeviép összesen 6,9 milliárd forintos megbízást kapott és ezen felül a szocialista kormányok is milliárdos megbízásokkal tömték ki a céget, amely végül 11 milliárdot nyelt le és több száz kisvállalkozót tett tönkre – közölte a Fidesz szóvivője.

Hidvéghi arról tájékoztatott, hogy a cég a jelek szerint egyenesen az MSZP-hez volt bekötve. A 2010-es kampány előtt a szocialisták emberei tízmilliós nagyságrendben lapátolták ki a pénzt a cégből. Az MSZP vezetése és Botka László a mai napig nem állt elő hihető magyarázattal, holott Botka és a szocialisták emberei az ügy főszereplői.

„Szeretnénk végre tudni, hogy miért hazudott Botka László? Mit akar eltakargatni a hazugságokkal? Mit tud az eltűnt 11 milliárdról? Kinek mi volt a szerepe a Botka-botrányban?” – hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója.