Több mint negyedmillió néző ünnepelt a köztévével március 15-én

Különleges, a nemzeti ünnepre szabott műsorral jelentkezett a közmédia március 15-én. A nézők a hivatalos ünnepség mellett, a magyar szabadságharchoz, és a reformkorhoz kapcsolódó filmeket és műsorokat láthattak.

A Nemzeti Múzeumnál zajló díszünnepség eseményeit 10.30-tól élőben közvetítette a Duna Televízió: 251 ezer néző követte az ünnepséget a képernyők előtt. A Kárpáthy Zoltán című magyar film volt a szerda legnézettebb műsorszáma a köztévében, 315 ezer néző látta. Ettől nem sokkal maradt el az ugyancsak Jókai Mór műve alapján készült Egy magyar nábob: 309 ezer nézőt könyvelhetett el a film. A Széchenyi István életét feldolgozó Hídembert 243 ezren látták.

A Bajnokok Ligája az ünnepek alatt sem állt le, a keddi Leicester City – Sevilla mérkőzést 215 ezren, a szerdai AS Monaco – Manchester City összecsapást 264 ezren nézték. Szerdán az M5 műsorán 39 ezer nézővel szerepelt a Vad Szigetköz című magyar ismeretterjesztő film, amely az M5 legnézettebb műsora volt aznap.

A második születésnapját ünneplő M2 csatorna ismét kiemelkedően teljesített, hiszen kedden és szerdán is első lett a közönségarányt tekintve a gyerekcsatornák között a 6-tól 20-ig tartó műsorsávban a 4-12 évesek körében. A tavaly ősz óta tartó trend tehát nem állt meg, egyre többen választják az erőszakmentes tartalmakat kínáló adót.

Mivel a közmédia a közszolgálati feladatai alapján a teljes társadalom számára kínál tartalmakat, a nézettségi és elérési adatokat a teljes népességre vonatkozóan tesszük közzé. A Nielsen mérése alapján ez a 4 éves és annál idősebbek köre.