Botka nem közösködik

"Nem kívánok az egyéni érdekeknél leragadó liberális pártvezetőkkel megállapodni, ehelyett a választókkal tárgyalok."

Botka László május elsejéig végigjárja az országot, s mindenkinek, aki erre fogékony és kíváncsi, személyesen is elmondja, milyen politikai értékeket és gyakorlatot, milyen baloldali politikát ajánl.

Budapest, 2017. január 18. Botka László, Szeged szocialista polgármestere az MSZP országos elnökségi ülését követő sajtótájékoztatón a párt újbudai irodájában 2017. január 18-án. A párt elnöksége támogatja Botka László miniszterelnök-jelöltségét. MTI Fotó: Soós Lajos

MTI Fotó: Soós Lajos

A szegedi polgármester úgy vélte, sorsfordító lesz a 2018-as választás. Azt mondta, “ahogy a számok most mutatják, még a kétharmados kormánypárti többség sem kizárt, pedig ha Orbán Viktor – ne adj’isten – újra hatalmat kapna, az tizenkét évnyi abszolút uralkodást jelentene számára, amivel már nemcsak egy, hanem több nemzedék sorsát is végérvényesen megpecsételné.” “Az utóbbi két ciklusban sorra élhettünk meg olyan dolgokat, amelyekről soha korábban nem hittük volna, hogy megtörténhetnek Magyarországon” – jegyezte meg.

Botka László a lapinterjúban úgy fogalmazott: “Érzem, hogy az emberek döntő többsége változást akar, hogy nem szereti azt, amivé Orbán változtatja Magyarországot”. “Az a feladatunk, hogy a változtatáshoz egyfelől megfelelő erőt lássanak, másfelől olyan hiteles, új programot, amely bizonyítja, hogy azok a tendenciák, amelyekről az előbb beszéltem, igenis megfordíthatóak” – mondta.