Vádemelési javaslat két pakisztáni embercsempész ellen

Vádemelési javaslattal fordul az ügyészséghez a nyomozó hatóság két pakisztáni embercsempész ügyében - közölte a rendőrség a honlapján szerda hajnalban.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt nyomozott két pakisztáni állampolgár ellen.

Az Olaszországban létrejött embercsempész csoport Magyarországon illegálisan tartózkodó több mint 100 pakisztáni, bangladesi és afgán migráns Nyugat-Európába szállítását intézte.

A bűnszervezet alkalmanként 20-36 fős csoportokban, mikrobuszokban megbújtatva vitte az illegális migránsokat Olaszországba és Németországba.

A gyanúsítottak a szállításokhoz használt gépjárműveket hamis, nem létező cégadatokkal bérelték Olaszországban és Magyarországon. Az embercsempészettel gyanúsítottak több alkalommal követtek el hasonló cselekményeket, melyek miatt Németországban, Olaszországban, és Szlovéniában is indultak büntetőeljárások.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozást befejezte és a két pakisztáni gyanúsítottal szemben az eljárás során keletkezett iratokat 2017. február 22-én vádemelési javaslattal küldi meg a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.