Felkavarták az Oscar állóvizét - nem kímélte a jelölteket az egyik szókimondó akadémiai tag

Amellett, hogy igen nyers véleményt formált a nevét elhallgató voksoló, azt is elárulta, ő kik kezében szeretne Oscar-díjat látni.

Az Oscar jelöltekre a Filmakadémia tagjai szavazhatnak, az eredményeket pedig rendkívüli titoktartás mellett összesítik és őrzik a díjátadás pillanatáig. Egy női tag szavazatai azonban már most nyilvánosságra kerültek, aki The Hollywood Reporterrel osztotta meg természetesen névtelenül, hogy kikre voksolt.

A Paramount filmstúdió által közreadott kép Meryl Streep amerikai színésznőről a Florence - A tökéletlen hang (Florence Foster Jenkins) című film egyik jelenetében. Az amerikai filmakadémia 2017. január 24-i bejelentése szerint Streepet a filmben nyújtott alakításáért a legjobb női főszereplő kategóriájában Oscar-díjra jelölték. (MTI/AP/Nick Wall)

Meryl Streep amerikai színésznőről a Florence – A tökéletlen hang (Florence Foster Jenkins) című film egyik jelenetében, akit most lebohócoztak. Fotó: MTI/AP/Nick Wall

Az akadémiai tag nem kímélte az idei jelölteket, nyers véleményét finomkodás nélkül osztotta meg:

“A Kaliforniai álom nem emlékezetes, az Érkezés egyszerűen vacak, Meryl Streep (a legjobb vígjáték- vagy musicalszínésznő kategóriában jelölt a Florence – A tökéletlen hangért – a szerk.) pedig olyan, mint egy bohóc” – ezzel pedig egyértelműen felkavarta az Oscar állóvizét, hiszen tuti befutókat szapult.

Védelmében szóljon, mindenkinek meg lehet a saját véleménye, ő is hangsúlyozta, hogy rajta kívül 6686 akadémiai tag voksol még, így az ő álláspontja csak csepp a tengerben.

Az anonim hölgy egyébként reméli, hogy a legjobb film kategóriában a Hell or High Water fog nyerni, a legjobb rendezőknél Kenneth Lonerganra voksolt, aki A régi várost jegyzi.

Továbbá ő Viggo Mortensennek adná a legjobb színész szobrát a Captain Fantastic főszerepéért, mivel Andrew Garfield (A fegyvertelen katona) és Ryan Gosling (Kaliforniai álom) egyaránt jól játszottak, csupán nem ütik meg az Oscar mércéjét.

A Focus Features által közreadott kép Ruth Negga etióp színésznőről a Loving című filmjének egyik jelenetében. Az amerikai filmakadémia 2017. január 24-i bejelentése szerint Ruth Neggát a filmben nyújtott alakításáért a legjobb női főszereplő kategóriában Oscar-díjra jelölték. (MTI/AP/Ben Rothstein/Focus Features)

Ruth Neggaát szívesen látná a szavazó a nyertesek között. Fotó: MTI/AP/Ben Rothstein/Focus Features

Végül de nem utolsó sorban a legjobb női főszereplők közül Ruth Neggát (Loving) szeretné a színpadon köszönőbeszédet mondva látni, bár hozzátette, hogy szerinte Emma Stone (Kaliforniai álom) lesz a befutó, mert olyan elbűvölő és mert mindenki szereti.

Az Oscar-gálát február 26-án rendezik Los Angelesben, ahol huszonnégy kategóriában osztanak díjakat, a legjobb rövidfilmek között a Mindenki című magyar alkotás is jelölt.

A díjátadó ünnepséget “Vörös szőnyeges” bevonulási ceremóniát a Duna Televízió február 27-én is élőben fogja közvetíteni 00:50-től várhatóan 06.00-ig. A házigazda Jimmy Kimmel amerikai komikus, műsorvezető lesz, aki első alkalommal kértek fel erre a megtisztelő feladatra, de korábban már számos nagy díjkiosztót vezetett.

Addig is minden információt megtalálhatnak a jelöltekről és megannyi érdekességet az Oscar-gáláról a www.mediaklikk.hu/oscar oldalon.