Tippeljen az Oscarra - mozijegyet nyerhet!

A Médiaklikk oldalán ha szavaz, akkor nyerhet is! Mindemellett minden információt és érdekességet megtudhat a 89. Oscar®-díjátadó gáláról.

Már csak pár nap és hétfő hajnalban kiderül, hogy ismét lesz-e magyar nyertes az Oscar-gálán, hisz míg tavaly Nemes Jeles László alkotásáért, a Saul fiáért izgulhattunk, addig idén Deák Kristóf Mindenki című filmje a Legjobb rövidfilm kategóriában, a Legjobb animációs filmek között pedig A vörös teknős esélyes, melynek nagy részét a kecskeméti rajzfilmstúdióban rajzolták.

Idén a nagy fogadóirodák sem biztosak a nyertesekben, de a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjjal kapcsolatban számítanak a legkiélezettebb versenyre, a legtöbb díjat pedig – a 14 jelölésével rekordot beállító – Kaliforniai álom kapja a várakozásaik szerint.

A Médiaklikk nyereményjátékán azonban most bárki megtippelheti, hogy végül ki viszi haza a jelöltek közül a legrangosabbnak számító filmművészeti díjat.

Ha szavaz, akkor pedig nyerhet is, a nyeremény pedig nem más, mint 25 db páros jegy a Cinema City jóvoltából. A játék részleteiről a Mediaklikk Oscar aloldalán, illetve ide kattintva találhatnak, a játékszabályzatot pedig ezen a linken érhetik el.

A díjátadó ünnepséget “Vörös szőnyeges” bevonulási ceremóniát a Duna Televízió február 27-én is élőben fogja közvetíteni 01.00-től várhatóan 06.00-ig. A házigazda Jimmy Kimmel amerikai komikus, műsorvezető lesz, aki első alkalommal kértek fel erre a megtisztelő feladatra, de korábban már számos nagy díjkiosztót vezetett.

A gálára való ráhangolódásképpen a jelöltek között lévő magyar rövidfilmet, Mindenkit a Duna TV 21:05-től vetíti, 22:30-tól pedig a Mephistót tűzi műsorára a csatorna.

Addig is minden információt megtalálhatnak a jelöltekről és megannyi érdekességet az Oscar-gáláról a www.mediaklikk.hu/oscar oldalon.