Magyar informatikai cég nyert egy horvát gázpiaci tenderen

Az energetikai informatikai rendszereket tervező és üzemeltető IP Systems Kft., a magyar cég a HEP Group nemzeti energiaszolgáltatónak szállít informatikai megoldást, amely a teljes gázkereskedelmi tevékenységet támogatja, magában foglalva a kapacitásoptimalizálást és fogyasztási előrejelzést is.

A mintegy 150 millió forintos beruházás keretében az IP Systems már megkezdte a szoftver bevezetését, a programot a GDF Suez Zrt., az Elmű-Émász Energiakereskedő Kft., a Magyar Földgázkereskedő Zrt., valamint a MET Zrt. már használja.

A tájékoztatás szerint a magyar vállalkozás régóta jelen van a horvát energetikai piacon. A 115 dolgozóval működő társaság az energiapiac számára fejleszt informatikai platformokat, megoldásai segítenek az ellátás biztonságát garantálni és az ellátás minőségét javítani.

Az Igazságügyi Minisztérium honlapján közzétett információk szerint a 2008-ban alapított IP Systems nettó árbevétele a 2016. június 30-én zárult pénzügyi évben 1,385 milliárd forintra csökkent, az egy évvel korábbi 1,492 milliárd forintról, adózott eredménye pedig 144,89 millió forintra mérséklődött a korábbi 320,49 millió forintról.