Teljesen új felületet dob az LG a G6-os mobillal

Úgy tűnik, nem puszta marketingblabláról van szó: a FullVisionnek hívott felület tényleg ígéretesnek tűnik.

Lássuk be, az LG csúcskészülékeivel az utóbbi években a készülék fejlesztői hardveresen igencsak eleresztették a fantáziájukat – a bőr hátlaptól a moduláris készülékházig -, de a kezelőfelület bizony kicsit decensen öreges maradt.

Ebben az évben is talán a hardver mozgatta meg a szoftveresek fantáziáját: a most debütáló G6-os okostelefon új felhasználói felületét, a UX 6.0-t kifejezetten a káva nélküli készülék FullVision kijelzőjére fejlesztették.

Az 5,7 hüvelykes QHD+ , azaz 2880 x 1440 pixel felbontású, 18:9-es arányú kijelzője ugyanis teljes egészében kitölti a telefon előlapját.

Az előzetes videóból nem sok derül ki, de az LG infócsepegtetéséből tudni, hogy a telefon új felhasználói felületének köszönhetően kitárulnak a „széltől szélig” — kijelző lehetőségei. Például a grafikus felület két, négyzet alakú ablakká osztható képernyőt adhat a multitasking jegyében.

A képernyő az előlap felső és alsó részét is tökéletesen kitölti, így jól jöhet akár netezéshez, akár e-könyvek olvasásához. Hasznos annak is, aki játszani vagy videót nézni szeretne. Ígéretek szerint a telefon képes arra, hogy a jelenleg 16:9-es formátumban elérhető tartalmakat egyszerűen átalakítsa 18:9-es arányúra.

Az UX 6.0 felület a barcelonai Mobile World Congress kiállításon az LG G6-tal együtt debütál február 26-án.