Bálokkal zárult Trump beiktatási rendezvénysorozata

Estélyekkel fejeződtek be az éjjel az új, republikánus amerikai elnök beiktatási rendezvényei, hármat közülük az elnöki házaspár, Donald és Melania Trump nyitott meg.

A három bál közül két – a Freedom Ball és a Liberty Ball – estélyen azok vettek részt, akik anyagilag támogatták Donald Trump választási kampányát vagy megvették a méregdrága belépőjegyet. A harmadik bált a fegyveres erők tiszteletére rendezték. A rendezvényen Donald Trump rövid műholdas beszélgetést folytatott az afganisztáni Bagram katonai bázisán szolgáló amerikai katonákkal.


Az elnöki pár nyitótánca

Mindhárom bálon részt vett Mike Pence alelnök és felesége Karen Pence, valamint Donald Trump gyermekei és házastársuk, és az első percek után valamennyien csatlakoztak a táncoló elnöki párhoz. Az első két bálon a Trump-házaspár Frank Sinatra My Way (Az én utam) című slágerére táncolt, a harmadikon pedig Whitney Houston I will always love you (Mindig szeretni foglak) című számára.

A bálokon az elnöki pár megjelenése előtt mások mellett az ír származású amerikai táncos, Michael Flatley és csapata, a The Rockettes és a The Piano Guys szórakoztatta a vendégeket.

A divatszakértők szerint Melania Trump – kivált a beiktatási ünnepségen viselt kék kasmír ruhával és kabáttal – az 1960-as évek hangulatát, pontosabban Jackie Kennedy eleganciáját idézte meg. A lapokban és a honlapokon gyorsan elő is kerültek a korabeli fotók, amelyeken a néhai first lady szintén égszínkék kosztümben látható. A kommentátorok elégedetten állapították meg, hogy Melania Trump amerikai divattervezők ruháit viselte.