Orbán Viktor levélben gratulált Donald Trumpnak

A magyar miniszterelnök levélben gratulált pénteken Donald Trumpnak, az Egyesült Államok új elnökének. Hosszú távú, erős és szívélyes együttműködés előtt állunk – olvasható a miniszterelnök levelében.

A világ nagy kihívások előtt áll, amelyek új és bátor megközelítést kívánnak – olvasható a magyar miniszterelnök levelében. Mint írja: a két ország folyamatosan bővülő gazdasági kapcsolatai, a hosszú távú együttműködés, a terrorizmus elleni közös harc és a hasonló elképzelések a gazdasági és biztonsági kérdésekben, „polgáraink biztonsága, a határvédelem és a migráció ad számunkra történelmi lehetőséget arra, hogy a jövőt közösen formálhassuk”.

Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló levele Donald Trump amerikai elnöknek

Orbán Viktor miniszterelnök Donald Trumpnak küldött levele. A levelet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője bocsátotta az MTI/MTVA rendelkezésére.

 

Orbán Viktor a levélben kiemelte: örömmel várja Magyarország és az Egyesült Államok “régi keletű, erős és szívélyes kapcsolatainak további elmélyülését”. A miniszterelnök abban bízik, hogy a folytatódó partneri viszony révén képesek lesznek megküzdeni a kihívásokkal, és élni a lehetőségekkel.

Hosszú távú, erős és szívélyes együttműködés előtt állunk – írja Orbán Viktor. A miniszterelnök arra is kitér levelében: támogatásáról biztosítja az Egyesült Államok elnökét és sok sikert kíván munkájához.