Trump: Semmi közöm Oroszországhoz

Határozottan visszautasította szerdán Donald Trump megválasztott amerikai elnök azokat a vádakat, amelyeket azokban a megerősítetlen hitelességű hírszerzési feljegyzésekben fogalmaztak meg, melyeket kedden tett közzé a Buzzfeed hírportál.

Semmi közöm Oroszországhoz. Se üzlet, se hitel, se semmi” – szögezte le Trump a Twitteren, kijelentve, hogy Oroszország sosem próbált befolyást gyakorolni rá.
A megválasztott elnök azzal vádolta meg a hírszerzési ügynökségeket, hogy beiktatása előtt még egy utolsó támadást próbálnak ellene intézni ilyen hírek terjesztésével. “Hol élünk, a náci Németországban?” – folytatta Trump.

Trump hozzátette: Oroszország is megmondta, hogy a politikai ellenfelek által fizetett ellenőrizetlen jelentés totális kitaláció.

Reince Priebus, Trump leendő kabinetfőnöke az NBC hírcsatorna Today című műsorában szerdán kijelentette: soha nem történt meg az az “obszcén mocsok”, amellyel az előző nap közzétett, meg nem erősített hitelességű hírszerzési feljegyzésekben vádolják Trumpot.

A Penthouse című férfimagazin közben a Twitteren felajánlotta: egymillió dollárt ad az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) birtokában lévő felvételekért, amelyeken állítólag Donald Trump látható vagy hallható kompromittáló helyzetekben.

Kedden a CNN hírtévé híradása nyomán több amerikai médium is beszámolt arról a Buzzfeed hírportálra feltett, 35 oldalas állítólagos hírszerzési jelentésről, amely szerint Oroszország Trump lejáratására, zsarolására alkalmas információk birtokában van.

Trump néhány óra múlva tartja meg a megválasztása óta első sajtóértekezletét a New York-i Trump Towerben, ahol nyilvánvalóan az újságírók is felteszik majd neki az állítólagos hírszerzési jelentés állításaival kapcsolatos kérdéseiket.