Leégett a kommandói iskola egyik szárnya

A kommandói iskola épületének mintegy negyede semmisült meg abban a tűzben, amelyet a hatóságok feltételezése szerint a meghibásodott kéményből kipattanó szikra vagy parázs okozhatott.

A tűz hétfőn keletkezett az iskola épületén. Senki sem sérült meg. Az első felmérések szerint az egyemeletes, 360 négyzetméteres iskolaépületnek mintegy negyede vált a lángok martalékává – közölte az Agerpres hírügynökség.

Több mint 30 tűzoltó vett részt az oltásban, amely hét órán át tartott a mínusz 20 fokos hidegben.

Kiss Imre főtanfelügyelő elmondta, hogy az iskolának az a szárnya semmisült meg, amelyben az informatikai szaktanterem, a könyvtár, az iskola archívuma, a tanári szoba és az igazgató irodája volt. Megsemmisült egy kazán is, amely a szóban forgó épületrész fűtését biztosította.

A főtanfelügyelő elmondta, hogy az első felmérések szerint a jelenleg felfüggesztett oktatás várhatóan a jövő héten kezdődhet újra az épen maradt épületszárnyban, amelyben van egy másik kazán, így a fűtés nem jelent gondot. Az iskolában több mint száz gyermek tanul.

Az 1070 méteres magasságban, Kézdivásárhelytől 32 kilométerre fekvő Kommandó mintegy ezer lakója közül 947-en vallották magukat magyarnak a 2011-es népszámláláson.