Skype kapcsolattal tartották az első próbát a Vígszínházban

Jáva szigetéről azért nem olyan egyszerű hazaugrani egy olvasópróbára...

Izgalmas olvasópróbával kezdte a 2017-es évet a Vígszínház. Bár Bartis Attila író jelenleg a 18 órányi repülőútra lévő Jáva szigetén tartózkodik, ám a vígszínházi tradíció szerint Rendezés című darabjának olvasópróbáján mégis ő maga olvasta fel művét.

Bartis Attila Jáva szigetéről skype-kapcsolat segítségével lehetett jelen a társulat körében, így „találkozhatott” Szikszai Rémusszal, az előadás rendezőjével és a főszereplőkkel: Hevér Gáborral, Herczeg Adriennel, Lengyel Tamással, Lukács Sándorral és Kopek Jankával.

Bartis a nagysikerű Romlás után, a Vígszínház számára egy újabb felkavaró, kíméletlen történetet írt. A színház világában játszódó színdarab tele van súlyos titkokkal, fájdalmas, lappangó hazugságokkal, ahogy a szerepeket játszó színészek magánélete is. Az író-rendező János az általa írt dráma bemutatójára készül. Az intenzív munka lázában szinte észrevétlenül keveredik az élet és a színpadi lét, a magánélet és az ötvenes évek borzalmai – a hazugság és a valóság között vékony a határ. Ki kit árult el? – a múlt senkit sem hagy nyugodni.

A Vígszínház a Szikszai Rémusz által rendezett előadással az 1956-os forradalomra emlékezik. A darab ősbemutatóját február 26-án tartják a Házi Színpadon.