Elbúcsúztak Carrie Fishertől híres barátai: "A végén mindannyian énekeltünk"

Meryl Streep barátnője egyik kedvenc dalát adta elő a 125 fős gyászoló családnak és barátnak.

Csütörtökön a család és a barátok végső búcsút vettek a decemberben elhunyt Carrie Fishertől és édesanyjától, Debbie Reynoldstól, aki egy nappal lánya halála után szintén eltávozott.

A búcsúztatót a Star Wars sztárjának 24 éves lánya, Billie Lourd szervezte meg édesanyja otthonába, mely birtokon élt egyébként a színésznő édesanyja, a szintén filmcsillag Debbie Reynolds is.

Meryl Streep egy csokor fehér rózsával érkezett a búcsúztatóra. Fotó: Getty Images

Meryl Streep egy csokor fehér rózsával érkezett a búcsúztatóra. Fotó: Getty Images

Carrie megszámlálhatatlan partit adott gyönyörű házában, mely korábban Bette Davis tulajdona volt, így lánya úgy döntött, hogy a megemlékezés olyan lesz, mintha csak anyja és nagymamája egy újabb fogadása volna.

“Billie csak szerette volna, ha azok, akik szerették édesanyját, még egyszer összegyűlnek a nappaliban” – mesélte a búcsúztatón részt vett egyik családi barát a People magazinnak.

Carrie Fisher és Billie Lourd. Fotó: Sipa

Carrie Fisher és Billie Lourd. Fotó: Sipa

A fogadáson Carrie kedvenc fogásai kerültek felszolgálásra, melyeket maga is kínált vendégeinek, ha összejövetelt tartott. Éppen ezért a sült csirke a kelkáposzta és a kukoricakenyér most is terítékre került.

A 125 vendég között megannyi híresség is tiszteletét tette a ceremónián, köztük Penny Marshall, Meg Ryan, Richard Dreyfuss, Buck Henry, Candice Bergen, George Lucas, Gwyneth Paltrow és persze Fisher legközelebbi barátai, Meryl Streep, Tracey Ullman, Bruce Wagner és Stephen Fry is.

Ahogy a család egyik barátja mondta: “a búcsúztató végén Mery Streep elénekelte Fisher kedvenc dalát, a Happy Days Are Here Again-t, amelynek végét már együtt énekelttük. Mindenkinek volt pár kedves sora Carrie-hez, de a beszédek egytől egyig azt hangsúlyozták, mennyire szerette a lányát.”

Carrie Fisher és Debbie Reynolds. Fotó: Wire Image

Carrie Fisher és Debbie Reynolds. Fotó: Wire Image

A Star Wars-filmek Leia hercegnőjeként ismertté vált, 60 éves színésznő egy Londonból Los Angelesbe tartó járaton kapott szívrohamot december 23-án. A színésznőnek már a gépen leállt a lélegzése, a repülőn utazó orvos és egy ápoló végzett rajta lélegeztetést és szívmasszázst. Végül december 27-én annak a Los Angeles-i kórháznak az intenzív osztályán hunyt el, ahol kezelték. Anyát és lányát a következő napokban a Los Angeles-i Forest Lawn Memorial Parkban helyezik majd végső nyugalomra.