Mozgalmas hétvége jön a köztévén

Filmklasszikusokkal, mesékkel, koncertekkel és sporteseményekkel várja a nézőket a köztelevízió a hétvégén. A romániai választásokkal kapcsolatban a csatornák tematikus nap keretén belül, több alkalommal is aktuális információval szolgálnak.

Erőszakmentes mesék a hétvégén is az M2 csatornán

Szombaton a Kukori és Kotkoda várja a kis lurkókat reggel hat órától a televízió képernyőjén. Magyar, francia, amerikai, animációs filmek követik egymást a kínálatban.

Klasszikusok a Dunán

A Dunán szombat este 19.30-től a Télapu című, már klasszikusnak számító amerikai filmmel indítja az esti műsorsávot, majd utána 21.10- től Az ördög ügyvédje c. amerikai film következik. Taylor Hackford filmje démoni hatású, egyedi. Keanu Reeves és Al Pacino kettőse izgalmas párost alkot a 144 perces thrillerben.

Ezen a héten A múlt titkai c. amerikai krimi izgalmaival szolgál megszakítás nélkül a Duna Televízió.

Koncertek a Petőfi TV műsorán

Akik a szombatot otthon, baráti társasággal töltené vagy ráhangolódna az éjszakai mulatságra, annak a Petőfi TV 22.35-től bevetésre jelentkezik: Péterfy Bori & Love Band koncertfelvétel a Müpából, majd Boriék után Kállay Saunders Band következik a Petőfi TV műsorán, a helyszín ezúttal az Akvárium Stage Pass.

Tematikus napok és Kultúra

Az M5 műsoráról szombat estére a Tranzitidőt ajánljuk. A filmben mindössze négy színész tűnik fel, Trill Zsolt, Kerekes Vica, Dér Zsolt és Major Melinda. Az önmagát lélektani drámaként aposztrofáló filmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 42 millió forinttal támogatta. Almási Réka filmjét 21.05-től vetíti megszakítás nélkül az M5 csatorna.

Vasárnap parlamenti választások lesznek Romániában, a közmédia csatornái tematikus nap keretén belül, több alkalommal is aktuális információval szolgálnak a magyar nézők számára.

A választások mellett azonban marad idő a kultúrára is, hála az M5 közszolgálati adónak. Franco Zeffirelli, olasz rendező lenyűgöző tehetséggel és érzékkel nyúlt a Shakespear-i klasszikusokhoz. Erre példa a Makrancos hölgy, melyet vasárnap 18.55-től kódolatlanul sugároz az M5 csatorna.

Szeretkezz, ne háborúzz! Az amerikai hippi kultúrának zenés öröksége a Hair c. musical, melyet vasárnap. 19.15-től M3 csatornán láthatnak a nézők.

Hétvége az M4 Sporton

Pénteken 18.10-től Svédországból élő közvetítéssel jelentkezik az M4 Sport a női Kézilabda Európa-bajnokság Montenegro – Magyarország mérkőzéssel. Izguljunk együtt a lányokért, biztassuk őket együtt! Kézilabda előtt 15.15-től a rövidpályás úszó világbajnokság előfutamait követhetik a szurkolók, majd 00.30-tól a döntők következnek az M4 Sport műsorán.

Szombaton ismételten két mérkőzéssel érkezik az NB I.-es OTP Bank liga: 15.15-től Újpest – DVSC labdarúgó rangadó, 17.35-től FTC – MTK mérkőzés élőben az M4 Sporton. Foci után vízilabda férfi BL. Az Eger a Partizan Beograd csapatával ugrik a medencébe.

Vasárnap is érdemes a sport adóra kapcsolni, Kanadában folytatódnak a rövidpályás úszó világbajnokság eseményei, 15.20-től az előfutamokat, majd ismételten éjfél után, 00.30-tól a döntőket követhetik a nézők élőben.