Michiganben leállították a szavazatok újraszámlálását

Michigan államban egy bíró elrendelte, hogy állítsák le és fejezzék is be a múlt havi amerikai elnökválasztáson leadott szavazatok újraszámlálását - jelentette Washingtonból Járai Judit, az MTI tudósítója.

Mark Goldsmith szövetségi bíró helyt adott a helyi republikánusok érvelésének, és úgy döntött, hogy csütörtöktől állítsák le a voksok újraszámlálását. Az érvelés szerint – amelyet a michigani fellebbviteli bírósághoz benyújtott keresetébe fogalmazott meg a Republikánus Párt – az újraszámlálást szorgalmazó és fizető Jill Stein, a Zöldek volt elnökjelöltje az államban a negyedik helyen végzett, s mivel az újraszámlálással sincs semmi esélye a győzelemre, indokolatlan annak folytatása.

A döntés véglegesíti, hogy Michigan államban is Donald Trump megválasztott elnök végzett az élen a demokrata párti Hillary Clinton előtt. Pénteken Pennsylvaniában a választási bizottság kérésére bírósági meghallgatás lesz, hogy eldöntsék: folytassák-e a voksok újraszámlálását. Wisconsinban, ahol a múlt héten kezdődött meg a mintegy hárommillió szavazat újraszámlálása, még tart az összesítés, és az eddigi eredmények nemcsak igazolták Donald Trump győzelmét, hanem a rá leadott szavazatok számának növekedését mutatják.