Összekaroltak a VR-ipar vezető szereplői

A Samsung, az Acer Starbreeze, a Google, a HTC VIVE, a Facebook Oculus és a Sony Interactive Entertainment megalapította a VR készülékeket gyártók nemzetközi nonprofit szervezetét.

A Globális Virtuális Valóság Szövetség (Global Virtual Reality Association, GVRA) célja ajánlott gyakorlatokat fejleszteni az iparág számára. Ezeket meg is osztják, s világszerte elő kívánják mozdítani a párbeszéd kialakulását a köz- és a magánszféra érintett szereplői között.

Próbálgatják a Samsung Gear VR sisakokat (Fotó: Reuters/Mario Anzuoni)

Próbálgatják a Samsung Gear VR sisakokat (Fotó: Reuters/Mario Anzuoni)

A tervek szerint a GVRA a virtuális valóság iránt érdeklődő és a technológiában érdekelt felhasználók, törvényalkotók és az iparág legfőbb forrásává válhat.

A virtuális valóság lehet a jövő meghatározó számítógépes platformja: az oktatástól kezdve az egészségügyig számos szektor fejlődését előmozdíthatja, és a következő években jelentősen hozzájárulhat a világgazdasághoz is.

A GVRA-t alapító vállalatok reményei szerint a kutatások, a nemzetközi szintű elköteleződés, valamint a bevált gyakorlatok kialakítása által felszabadítható és maximalizálható a virtuális valóságban rejlő potenciál, az ebből származó előnyök pedig világszerte felhasználhatóak lesznek.