Csakugyan tiltják a felnőtt tartalmakat az indiai vasút ingyen wifijén

 

Bő egy hete még azt mondták, nem figyelik, hogy ki mit néz az indiai vasútállomások ingyenes wifijén, most viszont közölte a szolgáltató: száműzik az ominózus oldalakat.

Az IANS hírügynökség számolt be először arról, hogy az üzemeltetők elemezték a Google és az állami RailTel jóvoltából ingyenes wifivel ellátott egyik legnagyobb vasútállomás adatforgalmát, ahol a felnőtt tartalmak vitték a prímet.

A RailTel akkor cáfolt, hangsúlyozva, hogy nem követik a megnyitott oldalakat, most mégis bejelentették, hogy Patna állomáson elérhetetlenné tették a pornográf tartalmakat.

Arvind Razak, a vasúttársaság szóvivője úgy fogalmazott: komolyan vették a híreket, utánajártak és azonnal döntöttek a tiltásról.

Fotó: Goran Bogicevic/Shutterstock Fotó: Goran Bogicevic/Shutterstock

Patnán már él is a korlátozás, de fokozatosan az összes, ingyen wifivel ellátott állomásra kiterjesztik – tette hozzá.

A hírügynökségi jelentés szerint Patna adatforgalma messze kiemelkedik a pályaudvarok közül, de ez egyenes következménye az óriási utas- és vonatforgalomnak; a pályaudvart naponta több mint 200 szerelvény érinti.

A korábbi bejelentéssel ellentétben mostanra pontos fogalma lett az üzemeltetőknek a wifin keresztül megnyitott oldalakról: az erotika után a YouTube és a Wikipédia a legnépszerűbb.

Filmet is sokan néznek, Hollywood és Bollywood alkotásait egyaránt.

A RailTel jelenleg 23 indiai vasútállomáson szolgáltat ingyen netet, de a hálózatot az ország összes, nagyjából 400 pályaudvarára szeretnék elvinni a következő években.