Szigorított őrizetben a körúti robbantó

 

A Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi szigorított őrzését rendelte el a Központi Nyomozó Főügyészség, tudta meg a hirado.hu. Az intézkedést azzal indokolták, hogy a férfi nem működik együtt a hatóságokkal, például elfogásakor nem volt hajlandó lábra állni, később pedig több alkalommal megpróbált ellenszegülni.

A 21 éves P. Lászlót ezért a büntetés-végrehajtás már a befogadáskor magas biztonsági kockázatú kategóriába sorolta. Ide azok a fogvatartottak kerülnek, akik esetében ellenszegüléstől, vagy támadástól kell tartani. A hirado.hu értesülései szerint a robbantó zárkájában van egy kamera, amivel 24 órás megfigyelés alatt tartják. Ha el kell hagynia a zárkát, akkor előtte minden esetben megbilincselik, a többi fogvatartottal nem találkozhat.

Úgy tudjuk, a befogadáskor az orvosi vizsgálat után találkozott a börtönpszichológussal is. Ő próbálja majd meggyőzni arról, hogy jobban jár, ha együttműködik. A robbantót várhatóan a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet legszigorúbban őrzött objektumában, a Venyige utcai börtönben tartják majd fogva.