Ismét hackertalálkozót rendeznek Budapesten

 

Immáron 13. alkalommal gyűltek össze az etikushacker- szakma képviselői Budapesten, Közép-Kelet-Európa IT-biztonsági fesztiválján, a Hacktivityn.

A pénteken kezdődött kétnapos eseményre több mint ezer magyar és külföldi látogató regisztrált, a résztvevőket összesen 27 előadás és 7 workshop-téma várja.

A hackerkonferencián szó lesz többek között arról, hogy az iPhone-ok fejlett biztonsági megoldásai nemcsak adatainkat védik meg, de a világ legnagyobb bűnüldöző szervezetei elé is akadályokat gördítenek egy-egy kiemelt nyomozás során.

Fotó: AFP Illusztráció (Fotó: AFP)

 

Vladimir Katalov, az ElcomSoft specialistája megmutatja azonban, hogyan lehet mégis információmorzsákhoz jutni az Apple eszközeiből.

Az előadások mellett zajló "Hello Workshopok" azoknak a pályakezdőknek szólnak, akik szeretnének megismerkedni az IT-biztonság világával és alapvető készségeket elsajátítani.

Mindezek mellett ismét helyet kapott az "IT-képzés az iskolapadban és azon túl - avagy kiből lesz a jó informatikus?" témájú kerekasztal-beszélgetés, míg tavaly az IT-oktatással kapcsolatos problémákat jártak körül a résztvevők, most a megoldásokra koncentrálnak.