Esküvőn robbantotta fel magát: sokan meghaltak

Legalább 18-an meghaltak és 26-an megsebesültek hétfőn egy öngyilkos merényletben a Bagdadtól délnyugatra fekvő Ain-et-Tamr településen - közölték a helyi hatóságok. A merénylet egy esküvőn történt vasárnap este, de hírügynökségek hétfőn adtak róla hírt a helyi hatóságokra hivatkozva.

Kaisz Halaf, a régió biztonsági illetékese azt mondta, hogy öt ember hajtotta végre a támadást, kalasnyikov gépkarabélyokkal és kézigránátokkal voltak felfegyverkezve. Egyikük felrobbantotta magát, míg a többieket a biztonsági erők ölték meg – mondta Halaf.

Az öt halott ugyanannak a családnak a tagja – mondta el az egészségügyi szervek illetékese.

Ain-et-Tamr egy oázis, amely a síiták szent városától, Kerbelától ötven kilométerre nyugatra fekszik, nem messze Anbár tartomány határától, ahonnan a támadók érkeztek.

Még senki se jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, de az utóbbi hónapokban a térségben végrehajtott támadásokat az Iszlám Állam (IÁ) szunnita dzsihadista szervezet vállalta magára.

A biztonsági erőknek az elmúlt hónapokban sikerült kiűzniük az IÁ-t Anbár nagy részéről, visszafoglalták többek között Fallúdzsát és a tartomány székvárosát, Ramádi is.