Napsütéssel megy az április, esővel jön a május

A Dunántúl északi felén többnyire derült marad az ég, másutt a napsütést gomolyfelhők zavarják, több felhő a Tiszántúlon lehet, ott néhol futó zápor is előfordulhat. A változó irányú szél csak helyenként élénkül meg. A hőmérséklet napközben 16 és 20; késő este 8 és 14 fok között alakul.

Szombaton a Dunántúl északi felén többnyire derült marad az ég, másutt a napsütést gomolyfelhők zavarják, több felhő a Tiszántúlon lehet, ott néhol futó zápor is előfordulhat. A ködfoltok reggel feloszlanak. Csak helyenként élénkül meg a változó irányú szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 20 fok között alakul. Késő estére 8 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap napközben megnövekszik a felhőzet, szűrt napsütés délelőtt lehet. Délután elsősorban délen, délnyugaton már eső, zápor kialakulhat. A keleti, északkeleti szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul.

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, összességében több helyen valószínű eső, zápor, az ország északkeleti harmadán a legkisebb a csapadék esélye. Az északi, északkeleti szél többfelé erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon és a Dél-Alföldön 13 és 18, másutt 19 és 22 fok között alakul.

Kedden is többnyire erősen felhős lesz az ég, a Dunántúlon szakadozhat délután a felhőzet. Több helyen valószínű eső, záporeső, legnagyobb eséllyel a középső területeken. Az északi, északkeleti szél erős, nyugaton időnként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Szerdán a Nyugat-Dunántúlon napos időszakokra is számíthatunk, másutt többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé valószínű eső, zápor, legkisebb eséllyel nyugaton. Az északnyugati szél többfelé viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Csütörtökön felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre már a legtöbb helyen kisüt a nap. Szórványosan várható záporeső. Az északnyugati szél többfelé erős, nyugaton időnként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között alakul.

Pénteken változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, helyenként futó záporral. Az északi, északkeleti szél néhol a Tiszántúlon még megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul.