Már az újságíróknak is nekimennek Idomeniben

Kaotikus és feszült a helyzet a görög-macedón határ mellett. Az orvosok és a humanitárius szervezetek már elhagyták a tábort.

Több mint kaotikus a helyzet a görög-macedón határ melletti Idomeni táborban. Már a humanitárius szervezetek és az orvosok is elhagyták a helyszínt, mondván, hogy az adott körülmények között nem tudnak dolgozni– jelentette az M1 helyszínen lévő tudósítója.

Muci Attila tapasztalatai szerint a migránsok egyre agresszívabbak. „Az egyik görög tévés csoport odajött hozzánk és arra figyelmeztettek, hogy amennyire tudunk, vigyázzunk magunkra, ugyanis őket kedden munka közben megtámadták” – nyilatkozta a tudósító, aki hozzátette, hogy eddig arra nem volt példa arra, hogy a migránsok az újságírók ellen forduljanak.

A tudósító arról is beszámolt, hogy kedden a táborban két fiatal férfi benzin lelocsolta magát, majd rögtön meggyújtották magukat. Az egyikük állapota még mindig válságos, a thesszaloniki kórházban ápolják.

A helyszínen a nemzetközi vasútvonalat kedden lezárták, a táborba vezető utat blokád alá vették a migránsok, így az élelmiszer utánpótlás sem tud eljutni a táborba. Szerdán délelőtt a görög egészségügyi miniszter is ellátogatott a táborhoz, hogy tájékozódjék a helyszínen, ám a migránsok élőláncot alkottak és nem engedték be az autóját, így gyalog sétált be a táborba.

Kapcsolódó tartalom