Pofonoktól ég az arcuk a Trump-gyűlésre látogató feketéknek?

Újabb áldozata van a Trump-gyűlésekre járó tömeg haragjának: csütörtökön egy egyetemi hallgatóra ugrottak rá a biztonságiak és Trump rajongói a bőrszíne miatt.

A diák már nagyon várta a szerda esti Trump-gyűlést, elmondása szerint nem rajongani, de nem is tüntetni ment az eseményre, csupán érdekelte, milyen lehet Donald Trumpot élőben meghallgatni – írta az Independent a New York-i Daily Mail információi alapján.

A lap szerint a 20 éves fiatalra egyszerre rontottak rá a rendőrök és a Trump-támogatók, majd követelték, hogy távozzon – az egyetemista videófelvételt is készített az esetről.

A fiú mellett egy fekete fiatalokból álló tömeg kampányolt Trump ellen, így a rendőrök a bőrszíne miatt rögtön arra következtettek, hogy ő is a demonstrálók közé tartozik – írják.

A fiatal elmagyarázta, hogy ő nem a tüntetőkkel van, és nem kívánja elhagyni a gyűlést, de a rendőrök leteperték a földre – Trump rajongói közben folyamatosan szitkozódtak fölötte.

Végül nem bírta tovább és hazament, de a videót azonnal feltöltötte a netre.

“Ez nem egy Ku Klux Klán gyűlés, ez egy elnökjelölő gyűlés. Az óriási mértékű gyűlölet, amivel este találkoztam, szinte mindent elmond Donald Trumpról és a szavazóiról. Ezek az emberek teljesen elengedik magukat, mert egy olyan ember szónokol nekik, aki még náluk is rasszistább” – mondta a 20 éves a New York-i Daily News-nak.

A Trump-rendezvények mindig tartogatnak valamilyen meglepetést

A legidősebb és legagresszívabb Drumpf-szavazó

Szerdán egy 78 éves idős bácsi ütött le korát meghazudtoló gyorsasággal a gyűlésen álldogáló egyik fekete férfit. A hosszú hajú, fehér trikót viselő férfit éppen egy helyi seriff kísérte ki a beszédről a tömeg fújolása közepette.

Ám ekkor a tömegből kiugrott egy idős, copfos, fekete mellényt és cowboykalapot viselő férfi, és egy hatalmas pofont kevert le a kifelé tartó férfinak. A tömeg ekkor ujjongásban tört ki, de mikor a bácsit lefogták és őrizetbe vették, hamar lecsillapodtak.

Kentuckyban is hasonló incidens történt, akkor egy afroamerikai nőt lökdösött a tömeg, majd söpredéknek nevezték.

A tömeg csak azt teszi, amit Trump kért

Trumpot már sokan kritizálták amiatt, hogy nem hajlandő megfékezni agresszív rajongóit. Az elmúlt hónapban kétszer is próbálta a szokásosnál is jobban hergelni a tömeget:

“Legszívesebben pofon vágnám” – mondta egy demonstrálóra, majd Kentuckyban felszólította az embereket, hogy vegyék a kezükbe az irányítást:

“Azonnal vigyétek innen (a tiltakozót), de azért ne bántsátok. Ha mégis bántanátok, a bíróságon mellettetek fogok tanúskodni. Ugye, milyen jól szórakozunk ezeken a gyűléseken?”