Mindent a szemnek: a szakadó esőben is az átlátszó a divat

Nem kell szürke ruhákban járnunk csak azért, mert az idő is az. Itt a tavasz, ideje feldobni ruhatárunkat egy kis csavarral.

Ha lehet hinni a meteorológiai előrejelzéseknek ismét jön az esős idő. Sőt, ha a szél is ugyanúgy feltámad majd, mint a hét elején, megint nyakig fogunk ázni, ilyenkor ugyanis maximum az arcunkat tudjuk megóvni az esőtől, az is csak akkor, ha pajzsként tartjuk magunk elé az ernyőt.

Azért kicsit derűsebb oldalát tekintve a szomorú valóságnak, ki kell emelnünk, hogy tavasz van. Bizony vége a szürke télnek, így már csak türelemmel kell lennünk, hogy az időjárás is hozzá igazodjon a naptárhoz. Addig is elkezdhetjük előkeresni a tavaszi ruhákat, cipőket, kiegészítőket vagy ha már unalmasak a régi darabok, jöhet egy kis gardróbfrissítés!

Esernyő és esőkabát divat. Fotó: Getty Images

Esernyő és esőkabát divat. Fotó: Getty Images

Ideje hogy a sötét, szürke és fekete dominanciájú szettjeinket elfelejtsük és becsempésszünk valami vidámat összeállításainkba, hiszen attól, hogy odakint zuhog az eső és minden olyan borús, a mi hangulatunkat nem kell, hogy megbélyegezze az időjárás.
A tavasz mindig is esőáztatta évszak volt, hol özönvízszerű, hazáig csónakázós, hol gyengén szitáló, de éppen olyan elázós formában.

Jó hír, hogy idén tavasszal egy kényelmes gumicsizmába, esernyőbe vagy esőkabátba bátran befektethetünk, ugyanis nagy divat lesz.

Gumicsizma

Az örök dilemma. Most akkor ciki a gumicsizma vagy nem? A divatvilág jelenlegi állása szerint, egyáltalán nem! Ez pont olyan, mint a cicanadrág esete, ami ugye nem nadrág. Ezt a problémakört rávetítve a gumicsizmákra elmondhatjuk, hogy vannak szabályok, amiket, ha betartunk, senki nem fog bennünket leszólni, amiért abban úszunk hazáig.

Két nagy hátránya van a gumicsizmáknak, amit minimalizálva, bátran hordható. Az egyik az, hogy alapanyagukból kifolyólag nem túl kellemes illatúak, így a munkahelyen mellettünk ülőt az őrületbe kergethetjük vele. Fontos, hogy a lábbeli kiválasztásakor azt vegyük meg, amelyik kevésbé kellemetlen szagú.
A másik hátránya pedig, hogy egyáltalán nem légáteresztőek, tehát nem szerencsés egy egész napot gumicsizmában tölteni. A megoldás egyszerű, vigyünk egy váltócipőt magunkkal és, amint beértünk a munkahelyre, egyszerűen cseréljük le.

Legyen a lábbeli magas szárú vagy éppen boka, egyszínű vagy apró esernyőmintás, egytől egyig trendi lehet bennük.


gumicsizma divat

Az esernyő

Elengedhetetlen kellék és minden bizonnyal mindenkinek lapul a táskájában egy kisebbre összezárható, otthon pedig egy sétapálca méretű, melyet csak akkor veszünk elő, ha utána nem kell egész nap magunkkal hurcolnunk. Az esernyők helyzete a divatvilágban eléggé mostoha, tekintve, hogy muszájból cipeljük és a rossz idővel párosítjuk. Pedig fontos kiegészítő lehet és ha színben és motívumaiban passzol a szettünkhöz, ad egy kis pluszt.

Idén nagy divat az átlátszó esernyő, amin keresztül akár az eget is kémlelhetjük. De aki eső idején szeret megbújni a kiegészítő alatt, azok választhatnak a margarétamintás, a bájos pöttyös, a flamingós esernyők közül. Az egyszínű fekete híveinek is kínál az idei szezon egy kis csavart, a cicafülekkel ellátott fogóval bárki belecsempészhet egy kis cukiságot az összeállításába.


esernyő

Esőkabát

Nem a tenyérnyi kis zacskóba összehajtott színes, nejlon csodákra gondolunk, hanem jól szabott, vízlepergető anyagból készült viharkabátokra. Jöhet zivatar vagy szélvihar, ezek biztosan megvédik viselőjüket. Most tavasszal tele lesznek az üzletek a parkákat idéző, de vízlepergető anyagból készült esőkabátokkal, sőt idén először nem lesz nehéz beszerezni igazi átlátszó kabátokat, amik alatt jól látható, mit is vettünk fel aznap.
Legyen ballon szabású, A-vonalú, esetleg pöttyös vagy virágmintás, egy átlátszó esernyővel és gumicsizmával, bárki divatdiktátor lehet.


esőkabát