DK: Orbán politikai celebbé vált

A magyar kormányfő is megszavazta a menekültek kvóták szerinti elosztását tartalmazó záródokumentumot pénteken az EU-csúcson, így alkalmatlan arra, hogy megvédje az országot Molnár Csaba szerint. A Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke hozzátette: a csúcson született megállapodást egyébként a párt támogatja, mert azzal Európa erősebb és biztonságosabb lett.

Az alelnök elmondta: ezzel kiderült, hogy "az elmúlt egy évben tízmillió magyar embernek hazudott a kormányfő", mivel a plakátkampányban azt mutatta be, hogy a kvóták szerinti elosztás káros és nem enged be egy menekültet sem.

A DK ügyvezető alelnöke szerint Orbán Viktor "átvert kétmillió embert, a saját támogatóit, akik aláírták a menekültek befogadása elleni aláírásgyűjtő ívet.



Ezzel a miniszterelnök "politikai celebbé" vált, aki csak plakátokon sikeres, nem képes arra, hogy Brüsszelben megvédje az álláspontját, és így az országot sem tudja megvédeni.

Molnár Csaba azt mondta, a brüsszeli sajtótájékoztatón egy újságírói kérdésre Orbán Viktor is elismerte, hogy megszavazta ezt a döntést, és felhívta a figyelmet arra, hogy a záródokumentumot mindig egyhangúlag fogadják el a tanácsban.

Kitért arra is: a DK szerint jó döntés született menekültügyben az EU-csúcson, amikor arról határozott az Európai Tanács, hogy megerősítik a határokat, és menedéket nyújtanak az Iszlám Állam elől menekülőknek.

Így együtt érvényesül a biztonság és az emberség a döntésben - mondta Molnár Csaba.