A Teleki igazgatója mellett tüntettek

Pukli István korábban felszólalt a miskolci és a budapesti pedagógustüntetésen is. Az MSZP sajtótájékoztatóján elhangzott: visszavárják a pártba Pukli Istvánt.

Február eleji miskolci és a későbbi budapesti tüntetésen is felszólalt Pukli István. Állítása szerint emiatt indított ellene vizsgálatot a tankerületi vezető.

Az igazgató szerint azzal a céllal, hogy megfélemlítsék őt, illetve másokat, akik az oktatási rendszer hibái miatt tiltakoznak.

Pukli István, a XIV. kerületi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója az intézmény előtt tartott demonstráció idején, 2016. február 19-én. A szolidaritási akciónak nevezett tüntetés résztvevői azért tiltakoztak, mert a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi vezetője számos dokumentumot kért be Pukli Istvántól, miután az általa vezetett gimnázium tanárai csatlakoztak a februári pedagógustüntetéshez. MTI Fotó: Bruzák Noémi



A Klik még szerdán közleményben utasította vissza a vádakat.

Azt írták, hogy a gimnázium igazgatója tudatosan félrevezeti a közvéleményt, amikor azt sejteti, hogy a Klik valamiféle nyomásgyakorlás miatt vizsgálja, maradtak-e el indokolatlanul órák február 3-án.

A szervező buzdította a szülőket, hogy ne engedjék iskolába a gyerekeket

A Teleki Blanka Gimnázium zuglói épülete előtti, pénteki, szolidaritási akciónak nevezett demonstráción felolvasták Pilz Olivér, a miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsa elnökének üzenetét, amelyben a tanár támogatásáról biztosította Pukli Istvánt.

A tömeg azt skandálta, hogy "Nem félünk!".

Kálovics Enikő, a Független Diákparlament képviselője és szóvivője, a tüntetés szervezője hangsúlyozta, azért küzdenek, hogy a diákoknak és a pedagógusoknak legyen közös jövőjük Magyarországon.

A diákparlamenti képviselő arra buzdította a szülőket, hogy tiltakozásuk jeléül ne engedjék iskolába gyerekeiket február 29-én.

A tüntetés végén egyperces néma csendet tartottak a résztvevők.

Egy kockás ing mint a tanári viselet szimbóluma a szolidaritási akciónak nevezett demonstráción a XIV. kerületi Teleki Blanka Gimnázium előtt 2016. február 19-én. A résztvevők azért tiltakoztak, mert a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi vezetője számos dokumentumot kért be Pukli Istvántól, miután az általa vezetett gimnázium tanárai csatlakoztak a februári pedagógustüntetéshez. MTI Fotó: Bruzák Noémi



Többen kockás ingeket emeltek a magasba, a Teleki Blanka Gimnázium kerítésére pedig fehér virágokat helyeztek, ezzel a gesztussal fejezve ki szolidaritásukat.

A rendőrség a demonstráció idejére lezárta a Hungária körút és a Hermina út között az Ajtósi Dürer sort, amelynek mind a hat sávját, valamint mindkét járdáját elfoglalták a gimnázium előtt tüntetők.

PM-es politikusok is ott voltak

A Párbeszéd Magyarországért (PM) ellenzéki párt pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendezvényen részt vesz Szabó Tímea, a PM társelnöke és országgyűlési képviselője, Karácsony Gergely, a PM társelnöke és Zugló polgármestere, valamint Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere.



Az MSZP pénteki sajtótájékoztatóján a pártelnök, Tóbiás József azt mondta, visszavárják az MSZP-be Pukli Istvánt, aki korábban a párt tagja volt.

Saját bevallása szerint Gyurcsány Ferenc miatt. Erre  Tóbiás József azt mondta,  megérti,  hogy Gyurcsány Ferenc miatt valaki kilépett az MSZP-ből.

A Teleki gimnázium igazgatója 10 évig volt az MSZP tagja, képviselőjelöltként is indult, 2007-ben lépett ki.

Pukli István letiltotta a köztévés interjút

A kitakart alak a képen Pukli István – kérésére nem mutatjuk meg a vele készült interjú egyetlen kockáját sem – hangzott el az M1 esti híradójában. Pukli István letiltotta a vele készült interjút, amelyben a pedagógustüntetésekről és egykori párttagságáról kérdezték, valamint arról is, hogy visszamenne-e az MSZP-be és hogy összeegyeztethető-e pártpolitika és a pedagógus tüntetések – közölték.

Az iskolaigazgató a köztelevízió minden kérdésére válaszolt, ezt követően szóban és írásban is letiltotta a teljes interjút.