Az utolsó áldozatot is kiemelték Tajvanon

Az utolsó áldozatot is kiemelték az egy héttel ezelőtti tajvani földrengésben összedőlt Tajnan városi toronyépület romjai alól, a természeti katasztrófában hivatalos közlés szerint 116-an lelték halálukat.

A romba dőlt toronyépületben 114-en vesztették életüket, két embert a település más területein öltek meg a rengés idején leszakadt, lehullott tárgyak. Egy hajléktalant még nem találnak, eltűntként tartják nyilván. 104-en vannak kórházban.

Helyszíni jelentések szerint az utolsó holttest a toronyépület gondnokságának vezetőjéé volt. "Talán megvárta, míg mindenki távozik" - mondta a város polgármestere szombati sajtótájékoztatóján, amikor befejezettnek nyilvánította a mentést.

(MTI/EPA/Katonai Hírügynökség)



Pénteken több mint 30 holttestet emeltek ki a romok alól, köztük egy egymást ölelő fiatal párt. A mentők a beszámolók szerint könnyeik között próbálták az egyetemistákat szétválasztani.

A holdújévet közvetlenül megelőző katasztrófa idején a 16 emeletes épületben sok lakó rokonaival volt. A hajnali órákban a 6,4-es erősségű földmozgás következtében csaknem 400 emberrel dőlt oldalára a lakóház.



A legsúlyosabban érintett Tajnan városban több mint 10 épület dőlt romba vagy rongálódott meg súlyosan. A sérültek száma 550 körül van.

Korábbi közlés szerint őrizetbe vették a leomlott épület építtetőjét, egy ingatlanfejlesztő cég első emberét, továbbá két másik vezetőt, akiket a felhasznált építőanyagok nem megfelelő minősége és az építés egyéb körülményei miatt gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítanak.