Zárttá tenné a Szegednél lévő befogadóállomásokat a Jobbik

A Szeged térségében lévő befogadóállomások zárttá tételét sürgeti a Jobbik, mert az ellenzéki párt szerint ismét fenyeget a migránsáradat.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke és Tóth Péter, a párt szegedi önkormányzati képviselője keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Szeged vonzáskörében a párt aktivistái számos jelét találják annak, hogy a migránsok beszivárgása immáron folyamatossá vált, ezért a Jobbik azonnali cselekvést sürget.

Hozzátették: a befogadóállomások zárttá tétele mellett szükség van azon eljárásrend kidolgozása, hogy a Magyarországon őrzöttek a lehető leghamarabb visszakerüljenek származási országukba vagy az első biztonságos régióba.

 

Z. Kárpát Dániel és Tóth Péter szerint a határsávban a hatósági jelenlét jelen pillanatban nem elegendő, s bár ezen átmenetileg lehet javítani rendőri erők és a honvédség odavezénylésével, hosszú távon kizárólag az önálló határőrség felállítása segíthet.

Ha a kormányzat nem csak retorikai harcot vívna a migráció különféle formái ellen, nem tűrné meg azt, hogy az érkezők és a közöttük megbújó potenciális terroristák teljesen zavartalanul közlekedjenek egy magyar nagyvárosban és annak térségében - hangoztatták.

Jelezték, amíg a kormányzat nem cselekszik, a Jobbik aktivistái folyamatos bejárásokat tartanak a veszélyzónákban, hogy minden esetben tudomást szerezzenek arról, ha Magyarország határát illegális módon, és majdhogynem zavartalanul lépik át.